Autostoeltje kopen? De beste autostoeltjes van 2022

Top 10 beste autostoeltjes

De Maxi Cosi AxissFix i-Size autostoel geeft een nieuwe kijk op kinderveiligheid. Deze innovatieve Maxi Cosi autostoel roteert volledig 360 graden voor het allerbeste gebruiksgemak. Door de achterwaarts gerichte positie geniet je baby van betere hoofd- en nekbescherming. Deze draaibare Maxi Cosi autostoel is te bevestigen met behulp van de ISOFIX bevestigingspunten en Top Tether waardoor de installatie veilig en praktisch wordt. Ook heeft Maxi Cosi gedacht aan hygiene met de afneembare hoes. Aangezien snacks en drankjes niet altijd belanden waar ze thuis horen..  de hoes kan gewoon worden gewassen in de wasmachine! Eén van de fijnste, veiligste en meest complete 360 graden draaibare autostoeltjes in groep 0+ en 1. 

De X-adventure autostoel is ontwikkeld om samen op pad te gaan en geschikt voor kinderen van 0-13 kilo (groep 0) en 9-18 kilo (groep 1). Hierdoor kun je het stoeltje ongeveer gebruiken totdat je kindje 4 jaar is. Zowel voor- als achterwaarts te monteren. De vijf comfortabele zit en slaapstanden zorgen ervoor dat je kindje altijd optimaal wordt ondersteund in de zachte en anatomisch gevormde zitting. Het extra zachte hoofdkussen zorgt voor nog meer comfort tijdens het rijden. Ook verkrijgbaar in de kleuren grijs en rood. 

Deze complete autostoel groep 0 van Nuna Arra wordt geleverd inclusief ISOFIX base! De Nuna autostoel weegt slechts 3,9 kilo zodat je je kindje overal mee naartoe kunt nemen. De drie verschillende zit- en ligstanden zorgen ervoor dat je kindje altijd comfortabel en veilig kan reizen. De zitting is gemaakt van Merinowol en TENCEL ™ lyocellvezel. Dit is super zacht, reguleert op natuurlijke wijze het vocht en is milieuvriendelijk. 

Het is een fijn gevoel wanneer je kindje de best mogelijke bescherming krijgt tijdens het autorijden. De autostoel van Recaro overtreft alle veiligheidseisen. Daarbij geniet je baby van optimale ventilatie dankzij de slimme openingen in de buitenschaal. De Recaro Avan I-Size autostoel kan worden vastgeklikt op de Avan/Kio Basis of worden bevestigd met de veiligheidsgordel van het voertuig.  

Van deze JOIE autostoel heb je jarenlang plezier! Het JOIE Stages FX autostoeltje is geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot 36 kilo. Het kan achterwaarts worden bevestigd tussen de 0-18 kilo, en voorwaarts tussen de 9-36 kilo. De JOIE autostoel voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44/04 en is uitgevoerd met Side Impact Protection (SIP) voor optimale zijwaartse bescherming. De 5-punts gordel zorgt er voor dat je kindje veilig zit. De hoofdsteun is met 1 hand in 10 hoogte posities verstelbaar en is volledig uitgevoerd met comfortabele kussens waardoor je kindje tijdens de gehele autorit heerlijk zit.  

Vanaf de eerste dag wil je veilig met je pasgeboren baby op pad kunnen. De Britax Römer Dualfix autostoel beschikt over alle veiligheids- en comfort eigenschappen. De Römer autostoel bouwt voort op zijn befaamde voorganger door nieuwe functies toe te voegen, zoals de nieuwe v-vormige hoofdsteun, 360 graden rotatie in iedere ligpositie en een nieuw geoptimaliseerde harnas lengte. Deze Dualfix autostoel van Römer is te gebruiken voor kindjes tussen de 3 en de 18 kilo en is zowel voorwaarts of achterwaarts te monteren.

De draaibare autostoel van Nania is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer het 4e levensjaar. De Nania Revo kan zowel tegen de rijrichting in worden geplaatst als groep 0 autostoel, en vooruit als groep 1 autostoel. Doordat de autostoel draaibaar is kun je je kleintje makkelijk in de stoel plaatsen. Als je de kleine vast hebt gezet kan de draaibare autostoel van Nania in de gewenste positie worden geplaatst. De Nania REVO autostoel wordt middels een 3-puntsgordel gemonteerd.

Dit duurzame autostoeltje van Hema is direct vanaf de geboorte te gebruiken en geschikt om bijvoorbeeld met je kindje uit het ziekenhuis te komen. De Hema autostoel kan worden gebruikt tot je kindje 25 kilo weegt. Dat is ongeveer tot het 7e levensjaar! De afneembare hoes kan aan twee zijden worden gebruikt. De veiligheid is geborgd door de diepe zijwanden met Side Protection en de bevestiging middels de 3-punts autogordel. De Hema autostoel heeft een goede pasvorm en kan worden gekanteld voor optimaal comfort.

De Cybex Sirona M2 voldoet – in combinatie met de Cybex ISOFIX base – aan de strenge normen van de i-Size wetgeving en is direct vanaf de geboorte veilig te gebruiken tot 105cm, ongeveer 4 jaar. Het Linear Side Protection System (LSP systeem) absorbeert de kracht van de impact van aan zij-botsing in een vroeg stadium. De combinatie met de hoofd- en schouderbeschermers in deze Cybex autostoel zorgen voor maximale veiligheid. Ook grotere kinderen hebben voldoende comfort en beenruimte door het intelligente en praktische design. De zitting is probleemloos in iedere auto te installeren en kan middels een handbediening worden versteld tussen lig- en zitfunctie.

De Kinderkraft MyWay autostoel is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 12 jaar (0-36 kilo). De hoofdsteun is in 10 hoogtes verstelbaar en zorgt ervoor dat de autostoel altijd naar de lichaamsgrootte van je kindje kan worden aangepast. De brede rugleuning is verstelbaar in 4 verschillende standen waardoor ook comfortabel slapen geen enkel probleem is. De kinderkraft autostoel is voorzien van het ISOFIX bevestigingssysteem met top tether voor een snelle en veilige installatie.

Met deze draaibare autostoel van Maxi Cosi was het nog nooit zo makkelijk om je kindje in de auto te zetten. De Maxi Cosi Mica Up autostoel kan 360 graden worden gedraaid. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf 4 maanden totdat je kindje ongeveer 4 jaar oud is. De zachte zitverkleiner zorgt voor optimaal comfort en kan zowel voorwaarts als achterwaarts worden gericht. De autostoel moet middels een ISOFIX Base in de auto worden bevestigd en voldoet aan de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, waaronder i-Size veiligheid en hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Op zoek naar een goedkope autostoel voor je baby, maar wil je niet inleveren op kwaliteit? Dan is deze autostoel van iCoo iets voor jou. De autostoel groep 0+ is geschikt voor kindjes tussen de 0-13 kg. Het stoeltje wordt bevestigd middels een 3-puntsgordel en centrale gordel spaninrichting. Het zitje zelf weegt 2,9 kg en biedt zijwaartse bescherming. Middels dit goedkope autostoeltje kun je je kindje gemakkelijk achterwaarts vervoeren in de auto. 

Tot welke leeftijd autostoel

In Nederland is het verplicht om kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto te vervoeren in een goedgekeurd kinderzitje. Optimale bescherming kan slechts worden geboden wanneer een kind in het juiste stoeltje zit. Om deze reden zijn baby en kinder autostoeltjes ingedeeld in groepen. De lengte van 1,35 meter wordt door zowel jongens als meisjes gemiddeld gezien bereikt tussen de 8 en 9 jaar. 

i-Size veiligheidsnorm en wat is ISOFIX

i-Size is een Europese veiligheidsnorm voor autostoelen die in juli 2013 van kracht werd en is onderdeel van de ECE R129-verordening. Het is een garantie voor extra beveiliging in de auto door de extra getroffen veiligheidsmaatregelen aan de autostoel. Veruit de meeste i-Size autostoelen hebben speciale Isofix om het stoeltje in de auto te bevestigen. Isofix is de internationale standaard voor bevestigingspunten voor kinderzitjes in personenauto’s. Dit zorgt ervoor dat het in principe niet voor kan komen dat je het autostoeltje verkeerd installeert en borgt daardoor de veiligheid. 

Autostoeltjes die aan de Europese veiligheidsnorm i-Size voldoen hebben in ieder geval de volgende vier belangrijke eigenschappen:

  1. Het autostoeltje is geslaagd voor de crashtest en is getest op zijdelingse aanrijdingen
  2. Het autostoeltje moet, tot je baby 15 maanden oud is, in tegengestelde rijrichting geplaatst kunnen worden
  3. Het autostoeltje beschikt over Isofix-haken die noodzakelijk te gebruiken zijn
  4. Het autostoeltje is ingedeeld in de grootte van je kindje in plaats van het gewicht

Uitleg groepen autostoel

Bij de oudere goedkeuringsnorm ECE R44 zijn autostoeltjes ingedeeld in vijf verschillende groepen met een minimaal en een maximaal gewicht. Autostoeltjes kunnen een goedkeuring hebben voor een van de groepen of voor meerdere groepen. Een kindje kan zowel de lengte als het gewicht van een stoeltje voorbij groeien, waardoor het tijd is om over te stappen naar de volgende autostoel groep. 

Wanneer autostoel groep 0

De baby autostoel groep 0 is een autostoel voor baby’s tussen de 0 en 10 kg of een lengte tot 75cm. Dit type autostoeltje wordt nauwelijks meer verkocht en is veelal vervangen door autostoel groep 0+, welke net iets langer mee kan. Er zijn nog wat reiswiegjes op de markt welke goedkeuring hebben verkregen voor groep 0. Deze worden veelal gebruikt om newborns uit gezondheidsoverwegingen liggend te vervoeren.

Wanneer autostoel groep 0+

De baby autostoel groep 0+ is een autostoel voor baby’s tussen de 0 en 13 kg of een lengte tot 75cm. Autostoeltjes met een groep 0+ goedkeuring moeten tegen de rijrichting gemonteerd worden om goede steun te bieden aan nek en hoofdje bij een frontale botsing. Pas wanneer je kindje met het hoofdje boven de zitschaal uitsteekt of te zwaar is geworden, kan worden overgestapt naar autostoel groep 1. Dit type autostoeltje is beschikbaar met bevestiging middels de autogordel, of middels een Isofix basis waar het autostoeltje in geklikt kan worden. 

Wanneer autostoel groep 1

De peuter autostoel groep 1 is een autostoel voor kindjes tussen de 9 en 18 kg of een lengte vanaf 60cm tot 105cm. Autostoel groep 1 wordt doorgaans voorwaarts in de auto vervoerd. Ook binnen deze groep zijn er verschillende manieren om de autostoel te monteren. Ofwel met een 3-punts autogordel, ofwel middels een ISOFIX base. De juiste maat autostoel is niet alleen belangrijk voor het reiscomfort van je kindje, maar ook voor de borging van de veiligheid. Stap daarom niet te snel over naar de volgende groep autostoeltje.

Wanneer autostoel groep 2

De kinderautostoel groep 2 is een autostoel voor kindjes tussen de 15 en 25 kg of een lengte vanaf 67cm tot 150cm. Een indicatie om over te stappen naar groep 2/3 is wanneer het hoofd van je kindje boven de rugleuning uit komt of bij een gewicht boven de 18 kilo. In deze groep wordt het autostoeltje over het algemeen vastgemaakt met de autogordel.

Wanneer autostoel groep 3

De autostoel groep 3 is een autostoel voor kindjes tussen de 22 en 36 kg of een lengte vanaf 67 tot 150cm. Ook deze groep autostoeltjes wordt over het algemeen vastgemaakt met de 3-punts autogordel. In Nederland mag je je kind pas zonder autostoeltje vervoeren in de auto bij een lengte vanaf 135cm. Ga je naar het buitenland? Check dan goed de regels van het betreffende land. In sommige landen mogen kindjes pas zonder autostoeltje worden vervoerd vanaf 150cm.

Gerelateerde artikelen

Wieg

Wiegje kopen? De beste wiegjes van 2023 Een wieg is een stuk lichter en kleiner en is daardoor makkelijker verplaatsbaar dan een ledikant. Ook met een wieg is het makkelijk…

Autostoeltjes

Autostoeltje kopen? De beste autostoeltjes van 2023 Navigeer naar: Top 10 beste autostoeltjes Het beste autostoeltje Het goedkoopste autostoeltje Tot welke leeftijd autostoel i-Size veiligheidsnorm en wat is ISOFIX Uitleg…

Campingbedjes

Campingbedje kopen? De beste baby campingbedjes van 2023 Ik ga op reis en neem mee… mijn baby! Of je nou met een tent, camper of caravan gaat camperen, je zal…

Babyzalf

Babyzalf kopen – De beste babyzalf van 2023 Er is niet veel wat ongemakkelijker is dan het hebben van rode billetjes en er ook nog eens niet bij kunnen. Dat…