Babybad kopen? De beste babybadjes van 2022

Gefeliciteerd! Je hebt een kleine en je gaat hem of haar nu voor het eerst wassen. Je kindje voor het eerst in een babybadje wassen is zeker wel even spannend. Zo’n klein, kwetsbaar en zacht lijfje in het water. Dat ben je niet gewend. Gelukkig heb je de kraamzorg of de verpleegster in het ziekenhuis. Zij zullen het de eerste keer allemaal uitleggen. Maar hoe zat het nu ook al weer? Hoe vaak mag je je baby ook al weer in een babybad doen? Welke spullen heb je nodig? En hoe hield je je baby nu ook al weer het beste vast?

 

Top 10 beste babybadjes

Deze Luma babybad emmer doet wat hij moet doen! Je kan hem gebruiken om je baby mee te wassen en is dankzij de vorm ook heel handig om mee te nemen. Daarnaast kan je hem niet alleen gebruiken als tummy tub, maar ook als luieremmer! Heel handig als je niet te veel spulletjes wil hebben in de kinderkamer. In de Luma babybad emmer heeft je kindje de juiste ondersteuning om gekalmeerd te baden. Je kindje zal er heerlijk van in slaap vallen!

Er komt een dag, dat je baby uit het badje is gegroeid. De meeste babybadjes worden dan verkocht of gaan bij het grof vuil. Soms worden ze ook weg gegeven binnen de familiekring. Dit handige multifunctionele babybadje kun je voor veel meer gebruiken! Je kan hem gebruiken als badje voor je huisdieren, als wasmand, opbergmand of opslag container voor speelgoed. Het is maar net waar je hem dan voor nodig hebt. Hij gaat jarenlang mee! Erg duurzaam dus.

In het witte Puck Badje inclusief badstandaard kan je kindje heerlijk badderen. Het babybadje wordt geleverd inclusief badstandaard en badzitje waardoor je kindje comfortabel kan zitten. De geadviseerde water hoogte voor het badje is maximaal 20 cm en de ideale water temperatuur om te gebruiken in het badje is 37 graden. Verder is het badje gemaakt van hoogwaardig materiaal en is het voorzien van anti-slip. Het badje is geschikt voor baby’s kinderen tot 1 jaar.

De WeToo 3-delige stijlvolle zwarte babybadje is voorzien van een dubbele wand waarmee de warmte net iets langer wordt vastgehouden. De WeToo badset zwart is ook voorzien van een warmte gevoelige badstop. De badstop reageert op de temperatuur van het water. Bij het afkoelen van het water (kouder dan 35°) verandert de kleur van de badstop naar de kleur blauw. Een groot voordeel is dat je snel kunt zien wanneer het water te ver is afgekoeld voor je kindje. Verder voldoet de WeToo babybadje zwart aan de meest strenge veiligheidseisen en kan worden gebruikt totdat je kindje zelf kan gaan staan. Het zwarte babybad is een prachtige toevoeging aan iedere moderne badkamer waardoor je je babybadje nooit meer hoeft te verstoppen! En met de WeToo badset zwart ben je in 1 keer klaar. 

Met deze 5-delige MamaLoes badset heb je in één keer alles wat je nodig hebt om je kindje te laten badderen en te verschonen! Ideaal, want zo hoef je niet verder te zoeken. De spullen zijn van goede kwaliteit maar toch heel voordelig! Het badje heeft een mooie vorm en is inclusief afvoer. Het badzitje kan gemakkelijk in het badje geplaatst worden door middel van zuignappen. Wanneer je op zoek bent naar een zwart babybad biedt de MamaLoes een alternatief. Niet hele volledige babybadje is zwart, maar slechts de standaard is gemaakt van zwart metaal met rubberen voetjes om de vloer te beschermen. Ook is het babybadje met zwarte badstandaard gemakkelijk in te klappen. Kortom: deze badset is onmisbaar in de babykamer!

Een privé minizwembad voor je kindje. Welk kind wil dat nou niet? Geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 maanden, makkelijk zittend, zonder gevaren. Ideaal om je kindje vertrouwd te laten raken met het water en te entertainen. De Oplà is water en energiebesparend, want je kan jouw kindje baden terwijl je zelf onder de douche staat! Geen gedoe met het badje vullen en leeg laten lopen. Wanneer jij klaar bent met douchen is jouw kindje dat ook!

Laat jouw kleintje heerlijk badderen in dit babybadje van Prénatal. Het badje wordt geleverd inclusief badstop. Wanneer je het badje sneller wil laten leeg lopen is de afvoerslang aan te raden. Plaats de afvoerslang in of bij een afvoer om het jezelf nog makkelijker te maken. Het Prénatal babybadje past perfect op de Prénatal of Bebe-Jou badstandaard, welke ook verkrijgbaar zijn bij Prénatal. De moderne kleur van het badje past bij het interieur van de meeste babykamers. Wil je liever geen badje maar ben je op zoek naar een Tummy Tub? Bestel dan jouw Tummy Tub via Prénatal. 

Met deze Bebe-Jou Fabulous Thermobadset De Luxe heb je als ouder alle benodigdheden bij de hand voor het verzorgen en baden van je kindje en dat allemaal in één pakket. Het thermobad zorgt voor extra comfort en gebruiksgemak tijdens het badderen van je kindje. Dit bad is uitgerust met een geïntegreerde badthermometer om de temperatuur van het water in de gaten te houden. In deze set vind je verder een luieremmer, aankleedkussen, billendoekjesdoos, manicure- en kapset en het vernieuwde thermobad met innovatief “CLICK” systeem waarmee je het bad heel eenvoudig met 2 clicks muurvast op de bébé-jou badstandaard plaatst.

Dit Hema ergonomisch gevormd babybad is het oude en vertrouwde babybad zoals de meesten hem kennen. Dit Hema babybadje doet wat hij moet doen. De bijpassende Hema babybad standaard en steun zorgt voor een comfortabele houding tijdens het wassen van je baby. Plaats het Hema babybadje op de standaard en vul hem met water. Om het bad water eenvoudig af te voeren kan je gebruik maken van de Hema badslang met plug. Zo voorkom je knoeien in de kinderkamer of waar je jouw baby wast! Laat jouw baby heerlijk tot rust komen in bad door de Hema badinzet te gebruiken. Jouw baby krijgt hierdoor een comfortabele positie zodat hij of zij lekker kan ontspannen tijdens het baden. Gebruik de Hema babybad thermometer als je zeker wilt zijn dat je de juiste temperatuur gebruikt in het badje. In sommige gevallen is de elleboog methode niet genoeg en zal je baby niet comfortabel in het water zitten. Met deze Hema badthermometer weet je zeker dat het water de juiste temperatuur heeft.

Het Stokke® Flexi Bath® is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Tot je kindje 8 maanden is of 8 kilo weegt kun je gebruik maken van de apart verkrijgbare Newborn Support. Uniek aan dit badje is de mogelijkheid om het badje met één simpele beweging in te vouwen tot een klein pakket. Hierdoor is dit ruimtebesparende badje ideaal voor op reis of bij weinig opbergruimte. Het badje heeft een anti-slip bodem en een badstop waardoor het water eenvoudig weg kan lopen. Het Stokke Flexi Bath badje heeft een inhoud van 39 liter. Zoek je een groter babybadje? Kies dan voor de Stokke Flexi Bath XL. Voor het Stokke Flexi Bath is er de Stokke Flexi Bath Stand. Let op! Deze standaard is niet geschikt voor het XL babybad.

Met deze Luma Badset Snow White heb je als ouder alle benodigdheden bij de hand voor het verzorgen en baden van je kindje en dat allemaal in één pakket. Dat maakt dit het beste babybad. Het badje zorgt voor extra comfort en gebruiksgemak tijdens het badderen van je kindje. Met de bijbehorende badthermometer kan je de temperatuur van het water in de gaten houden en het badje is eenvoudig vast te klikken op de badstandaard. De babybad set bevat een babybadje, luieremmer, badinzet, manicureset, kam, borstel, badthermometer en afvoerslang. De luieremmer kan je trouwens ook gebruiken als tummy tub!

De Shantala babybad emmer is een goedkoop babybad geschikt voor baby’s tot ongeveer twee jaar. Bouw een hechte band op met je baby terwijl je minimaal gebruik maakt van water. Verwen je baby na een paar minuten met een heerlijke badolie massage. Baby’s kunnen vanwege de vorm van het badje zelf een gemakkelijke positie innemen omdat de voetjes altijd ondersteuning geven. Door de schuine bovenrand kunnen de armen hier goed op rusten en kan jouw baby lekker comfortabel gewassen worden.

Wat is een babybadje?

Een babybad is bijna hetzelfde als een gewoon bad, alleen dan in het klein en vaak met een standaard. Een babybad heeft ook een iets andere vorm en vaak ook een voorgevormd zitje zodat jij en je baby de juiste ondersteuning krijgen. Hij is zo gemaakt dat je baby comfortabel kan badderen en jij hem makkelijk kan wassen. Traditioneel is een babybadje van hard-plastic maar tegenwoordig zijn er vele varianten verkrijgbaar. Als je zelf een bad thuis hebt heeft het veel voordelen. Zo kan je kindje opgroeien en hetzelfde bad blijven gebruiken, daarnaast wordt badderen leuk gemaakt met alle ruimte voor bad speelgoed. Toch is het handig om een babybad te overwegen. Zo wordt er namelijk minder water verspild, je baby kan echt tot rust komen en je hoeft zelf geen ongemakkelijke houding aan te nemen of altijd zelf mee in bad te gaan.

Hoe gebruik je een babybad?

Wanneer het water op temperatuur is moet je jouw kindje comfortabel in het badje krijgen. Een babybad met standaard zet je eenvoudig op door het badje op de standaard te plaatsen. Een inklapbaar of opvouwbaar babybad klap of vouw je uit. In het bad kan je een babybad zitje of een babybad inzet gebruiken om het  je baby nog comfortabeler te maken. Ben je rechts? Til je baby dan op van het aankleedkussen met je linkerarm onder het hoofdje. Ben je linkshandig? Doe dan het tegenovergestelde. Zorg dat het hoofdje van je baby rust op de binnenkant van de onderarm. Met de hand van de arm waar het hoofdje van je baby rust bevestig je je grip door de je kindje onder de oksel vast te pakken. In deze positie laat je je baby rustig zakken in het water. Geef de hele bad sessie ondersteuning aan het hoofdje en houd grip bij de oksel. Zo weet je zeker dat het hoofdje nooit onder water kan gaan! Met je vrije had was je je baby. Zorg ervoor dat je je kindje goed inpakt wanneer je hem of haar uit het water haalt. Zeker kleine kindjes koelen snel af wanneer ze nat zijn. Gebruik bij voorkeur een hydrofiele doek om je kindje af te drogen. Met een handdoek kom je vaak niet bij de plooitjes. Vergeet vooral de oksels, oortjes, de hals en de plooien van de baby rolletjes op de armen en benen niet goed droog te maken! Na het badderen haal je de stop uit de bodem van het badje en laat je hem makkelijk leeglopen. Nu kan je het babybad schoonmaken.

Badwatertemperatuur voor babybad

Er zijn twee manieren om de babybad temperatuur te meten. Aanvoelen met de elleboog, of een speciale badwaterthermometer gebruiken. Soms komt een babybad al met een thermometer. Doe je het op de eerste manier dan mag het water niet warm of koud aanvoelen. Doe je het op de tweede manier probeer dan het water op 37 graden te houden. De temperatuur mag tussen de 36 en 38 graden zijn maar de ideale temperatuur is 37 graden. Wacht niet te lang tussen het in bad doen en het aanvoelen van het water. Het water van een bad koelt namelijk redelijk snel af. Tip: de badolie voeg je pas toe nadat je baby enkele minuten in het water is. Zo staan de poriën goed open en worden de verzorgende stoffen goed door de huid opgenomen.

Babybad met standaard, opvouwbaar babybad, babybad emmer of inklapbaar babybad

Met een tummy tub oftewel een babybad emmer, krijgt jouw baby weer helemaal het vertrouwde gevoel van de baarmoeder terug. Het opzetten is geen gedoe en jouw baby komt helemaal tot rust. Een babybad met standaard biedt steun voor het houden van een comfortable houding tijdens het wassen van je baby. Het is handig als je het badje direct naast de commode plaatst. Je kunt je kindje dan direct vanuit het badje op de commode weer afdrogen. Met een babybad op standaard kan je ook een babybad inzet gebruiken. Het zorgt ervoor dat je baby stabiel in het babybad ligt met het hoofdje omhoog. Zo heeft je baby extra steun tijdens het badderen. Een opvouwbaar babybad is handig wanneer je weinig ruimte heb en toch je kindje in bad wil doen. De opvouwbare babybadjes nemen weinig ruimte in en zijn daarnaast makkelijk en snel in te klappen. Deze zijn vaak te gebruiken met een babybad standaard die universeel is. In sommige gevallen heb je een opvouwbaar babybad die met zijn eigen standaard komt. Is je baby te groot voor het babybadje maar heb je geen ligbad? Een inklapbaar babybad kan dan een uitkomst bieden. Deze kan je uitklappen zodat ze dieper worden. Zo groeit het badje nog even mee met jouw kindje.

PureShea - 100% pure Shea Butter uit Burkina Faso

Hoe vaak was je je baby?

Jouw baby na de geboorte wassen hoeft niet elke dag in een babybadje. Hoe vaak moet ik dan mijn baby wassen? Twee of drie keer per week is al voldoende als je het luiergebied goed schoon houdt en de kleine babyhandjes regelmatig schoonmaakt. Doe je baby bij voorkeur in bad vóór etenstijd. Te snel na het eten kan het zijn dat het eten nog niet goed gezakt is en jouw baby misschien moeten overgeven. Een baby wordt op melk- en ontlasting na niet zo snel vies en daarom kun je je baby ook gerust wassen op een aankleedkussen met een hydrofiele washand. Vergeet je baby na het wassen niet in te smeren met de Shea Butter van Holistic Doula! Dit is een 100% pure, biologische en natuurlijke Shea Butter van de allerbeste kwaliteit en voedt en beschermt de huid van jouw baby. Op zoek naar andere huidverzorging voor jouw kindje? Wij hebben de beste baby huidverzorgingsproducten voor je op een rij gezet!

Gerelateerde artikelen

Vloerkleden

Vloerkleed voor de kinderkamer kopen? De leukste vloerkleden van 2023 Een vloerkleed voor in de kinderkamer is een leuke manier om extra warmte en sfeer te creëren in de kamer.…

Skeelers

Skeelers kopen? De beste skeelers voor kinderen van 2023 Met skeelers spelen is een activiteit die je kind van jongs af aan kunt ontdekken. Er bestaan zelfs skeelers die speciaal…

Tipi tenten

Tipi tent voor de kinderkamer kopen? De leukste tipi tenten van 2023 Een tipi tent kopen is een leuk idee voor in elke kinderkamer. Een wigwam speeltent of een speeltent …

Rugzakken

Rugzak kopen? De beste rugzakken van 2023 Een lunchbox, een drinkbeker, een muts en een sjaal. Je kind neemt van alles mee naar school. “Mááám, ik wil deze tas!” Komt…