Babyboekje kopen? De leukste babyboekjes van 2022

Al vanaf het moment dat je kindje nieuwsgierig om zich heen kijkt, kan het voorlezen gaan beginnen. Dat is wanneer je baby ongeveer 3 maanden oud is. Veel ouders verheugen zich erg op dit voorleesmoment en halen de babyboekjes er al bij als hun baby nog geen week oud is. In deze periode zal je baby je stemgeluid het meest waarderen. Babyboekjes vind je in alle soorten en maten. Denk maar aan babyboekjes met zachte, pluche bladzijden, houten boekjes, stoffen boekjes, voelboekjes en zelfs kunststof babyboekjes met licht en geluid. Met je kleintje een babyboekje lezen stimuleert ook de taal- en spraakontwikkeling van je baby en het verhoogt de concentratie. Ze stimuleren de visuele zintuigen en helpen de motoriek te ontwikkelen daarnaast geniet je baby van de sociale interactie die er is wanneer baby en de voorlezer samen tijd doorbrengen. Wij hebben een babyboekjes top 10 om te helpen bij de keuze voor een babyboekje.

Top 10 leukste babyboekjes

Deze prachtige stoffen babyboekje is gemaakt van hoogwaardig stof die 100% veilig is voor de baby! Daarnaast is de stof duurzaam, scheur vast en wasbaar. Je kindje kan er dus lekker op los bijten en trekken. Dit boekje heeft een handige handvat riem die je kan gebruiken om het boekje aan de wieg, Maxi-Cosi of box te hangen. De kleurrijke beelden met levendige patronen en educatieve activiteiten maken dat een baby, peuter en ook een kleuter kunnen genieten van dit boekje.

Met dit Done by Deer Sea Friends Boekje Colour Mix heeft je kindje de tijd van zijn of haar leven! Het boekje heeft de vrolijkste kleurtjes, labeltjes en structuren. Verrassing! In het boekje vind je activiteiten en geluidjes die hij of zij zelf kan ontdekken. Aan het boekje zit een handige lus waarmee je het gemakkelijk aan de buggy of autostoel kan bevestigen. Verder is het boekje gemaakt van hoogwaardig materiaal en voelt het heerlijk zacht aan. Liever een ander boekje van dit hippe merk? Bekijk hier alle Done by Deer babyboekjes.

Kartonnen babyboekjes zijn al voor wat oudere kindjes. De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt tot de verbeelding deze groeiende jonge kindjes. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennis maken met deze kleurrijke wereld. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooit genoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. In dit prachtige voelboek worden thema’s als dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren op zo’n manier dat ze deze jonge doelgroep aanspreken.

Zachte babyboekjes zijn er om je baby te beschermen. Met een kartonnen boekje kan een jonge baby zich pijn doen. In het Coco babyboekje fladdert het vrolijke vogeltje rond: hallo, Coco! Met twee stoffen flappen (waarvan er één knispert), geborduurde lijntjes om te volgen, een mooie pluchen bloem en een smaakvol kartonnen cadeautasje is dit babyboekje het ultieme kraamgeschenk, een perfect cadeau voor een babyshower en een van de eerste babyboekjes. Voelt heerlijk aan en is bovendien ook goed voor de ontwikkeling.

Leer je kindje spelenderwijs cijfers herkennen en tellen met het Sophie de Giraf Numero’golo boekje. Het boekje bestaat uit 11 grote kaarten met daarop vrolijke speelse cijfers. 3 bladzijdes van dit boekje hebben een speciaal hoekje waar je kindje op kan kauwen. Door hier op te bijten wordt het tandvlees gemasseerd en helpt het tegen de pijn bij doorkomende tandjes. De bladzijdes zitten aan een ring die gemakkelijk te openen is. Hierdoor kan het boekje ook makkelijk aan een buggy of kinderwagen vastgemaakt worden.

Babyboekjes van Nijntje zijn razend populair. Met dit Nijntje Fun At Sea babyboekje of de Green Knit buggyboekje hoeft je kindje zich niet te vervelen in de buggy of waar dan ook! Het boekje beschikt over vrolijke kleurtjes, plaatjes en een spiegeltje. Kiekeboe! Aan het boekje zit een handige clip waarmee je het gemakkelijk aan de buggy, autostoeltje, wieg of box kan bevestigen. Het boekje is zo altijd bij de hand. Verder is het boekje gemaakt van hoogwaardig materiaal en voelt heerlijk zacht aan. Babyboekjes van Nijntje zijn razend populair. Toch liever een ander Nijntje babyboekje? Bekijk hier alle Nijntje babyboekjes.

Het Nuuroo Bora Activiteitenboekje Multi is een vrolijk boekje vol verrassingen. Babyboekjes met dieren zijn nooit saai! Het boekje voelt zacht aan en is gemakkelijk vast te houden met kleine handjes. Zo kan je kindje alle leuke activiteiten ontdekken die het boekje te bieden heeft. Het boekje heeft allerlei dieren, structuren en labeltjes. Door de vrolijke kleurtjes en figuurtjes in het boekje zal je kindje worden uitgedaagd er mee te spelen, hierdoor draagt het bij aan de ontwikkeling van je kindje.

Milo de kat ziet in zijn babyboekje de wereld in zwart wit. Ook een pasgeboren baby ziet de wereld in zwart-wit. Daarom houden baby’s van babyboekjes met contrasterende zwart wit patronen. Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. De zwart-witte illustraties in dit boekje zijn ideaal voor pasgeboren baby’s. Lezen begint op schoot en niet op scool. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Ga mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo en geef je baby de beste start die hij of zij kan krijgen. Alle boekjes uit de reeks Baby ziet… zijn er speciaal voor de jongste baby’s. De leuke babyboekjes zijn al geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden, maar blijven vaak ook daarna nog populair bij je kindje. Het principe is simpel: eenvoudige patronen in zwart-wit, soms aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren!

 

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. En houden zich niet in. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. Raad eens hoeveel ik van je hou heeft geen enkele introductie meer nodig. De manier waarop Hazeltje en Grote Haas proberen uit te leggen hoeveel ze van elkaar houden heeft al miljoenen mensen betoverd. Een prachtig voorleesboek om te lezen voor je baby.

Deze babyboekjes voelen heerlijk aan. Het Little Dutch Flowers & Butterflies Activiteitenboekje is een vrolijk boekje vol verassingen! Het babyboekje voelt heerlijk zacht aan door de zachte stof en is makkelijk vast te houden voor de kleine handjes. Zo kan je kindje alle activiteiten ontdekken die in het boekje te vinden zijn. Het boekje beschikt over allerlei structuren en een spiegeltje. Door de vrolijke kleurtjes en figuurtjes in het boekje zal je kindje geroepen worden om er mee te spelen. Little Dutch babyboekjes staan bekend om hun lieve bekende kleurtjes. Van badboekjes tot voelboekjes tot buggyboekjes. Little Dutch stelt niet teleur en denkt mee aan de ontwikkeling van jouw kleintje. Bekijk hier alle Little Dutch babyboekjes.

De leukste babyboekjes hebben een spiegeltje. De reeks Baby ziet… is ondertussen al een beetje een klassieker maar hun missie is simpel: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit kijkboek staan allerlei leuke patronen. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje!

Goedkope babyboekjes hoeven niet minder leuk te zijn! De reeks Baby ziet… is ondertussen al een beetje een klassieker maar hun missie is simpel: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit kijkboek staan allerlei leuke patronen. En als kers op de taart zit er achter in het boek een spiegeltje!

Een stoffen of een kartonnen babyboekje

Voor elk kindje, van baby tot peuter en kleuter is lezen en voorgelezen worden uit babyboekjes leuk en leerzaam. Van 3 tot 12 maanden kunnen baby zintuigen al geprikkeld worden met een voelboekje van stof, een babyboekje van stof of een babyboek met geluid en eventueel van stof. Het zien van kleuren, het voelen van textuur en het horen van geluiden stimuleren de zintuigen van je kind in deze periode het meest. Daarnaast ontwikkelt voorlezen natuurlijk ook het vermogen om de taal goed te leren. Voor baby’s en peuters van 12 tot 24 maanden is een geluidenboek, een peuterboek of een kijkboekje samen ontdekken al heel wat. Een kartonnen doeboek biedt de nodige motorische uitdagingen. In deze periode kan je kindje al zelf bladzijden omslaan en kan hij ofzo waarschijnlijk beter omgaan met een kartonnen boekje.

Zicht ontwikkeling baby

Het zicht van een baby ontwikkelt zich langzaam in de eerste paar levensmaanden. Tussen de drie en vier maanden oud kunnen baby’s zich focussen op kleinere objecten, zoals speelgoed en vaak ook al kleuren onderscheiden. Tussen de vier tot zeven maanden zullen de twee ogen van je baby samen gaan werken en zal hij of zij diepte gaan zien. Bij vier maanden oud is het gezichtsveld uitgebreid tot ongeveer een meter en zal je kindje leren hoe hij sneller bewegende objecten met de ogen kan volgen. Gebruik deze tijd om nieuwe vormen en kleuren te laten zien met babyboekjes voor je baby. Andere objecten, zoals een stimulerende mobiel of spiegel, zullen voor extra amusement zorgen. Tegen de tijd dat je kleintje zijn eerste verjaardag viert, zal zijn zicht waarschijnlijk volledig zijn ontwikkeld en zal hij in staat zijn om alles te zien wat een volwassene ziet. Als je tijdens het eerste levensjaar merkt dat het zicht van je baby zich niet ontwikkelt zoals dat zou moeten, bespreek dit dan met je kinderarts.

(Voor)lezen met een baby stimuleert de taal- en spraakontwikkeling

Door met kinderen naar plaatjes te kijken en te benoemen, leren ze hoe iets heet. Tijdens het voorlezen pikken kinderen nieuwe woorden op. Een wat ouder kind vraagt soms spontaan naar de betekenis van een moeilijk woord, maar je kunt ook zelf vragen of kind weet wat het betekent. Kinderen raken vertrouwd met taal, alleen al door te luisteren naar een verhaal. Boeken krijgen iets spannends, met letters en woorden kun je ‘toveren’ en van woorden kun je zinnen en mooie verhalen maken. Kinderen leren zich dingen in te beelden die ze in het echt nog nooit hebben gezien of meegemaakt. Daarnaast oefen je de luistervaardigheid en het concentratievermogen. In hun jonge leventje krijgen kinderen te maken met veel nieuwe indrukken en situaties. Samen een boekje lezen over een herkenbaar onderwerp en daarover praten, kan je kind helpen bij de verwerking van indrukken en gevoelens. Wanneer je kind wordt voorgelezen leeft het mee met de figuren uit het boek. Spelenderwijs leert het zich in te leven in de leef- en ervaringswereld van een ander. Voorlezen motiveert een kind om zelf te leren lezen!

Gerelateerde artikelen

Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed kopen? Het leukste buitenspeelgoed van 2023 Kinderen spelen graag buiten met hun speelgoed. Buitenspeelgoed is dus handig om in huis te hebben. Zo hebben de kinderen buitenspeelgoed voor buiten…

Broodtrommels

Broodtrommel kopen? De leukste broodtrommels voor kinderen van 2023 Je hebt heerlijke boterhammen gesmeerd voor de kinderen, maar wat nu? Stop je ze in een zakje of in een trommel?…

Zandbakken

Zandbak kopen? De leukste zandbakken van 2023 Op zoek naar een zandbak voor de kinderen? Zandbakken zijn te vinden in allerlei figuren en maten, zoals een zandbak in de vorm…

Vloerkleden

Vloerkleed voor de kinderkamer kopen? De leukste vloerkleden van 2023 Een vloerkleed voor in de kinderkamer is een leuke manier om extra warmte en sfeer te creëren in de kamer.…