Babyzalf kopen - De beste babyzalf van 2023

Er is niet veel wat ongemakkelijker is dan het hebben van rode billetjes en er ook nog eens niet bij kunnen. Dat is iets waar veel van onze baby’s regelmatig doorheen gaan. Luieruitslag is voor je baby geen pretje, maar met de juiste babyzalf is zelfs de meest hardnekkige luieruitslag prima te behandelen. Doe je kindje een plezier en houd het regelmatig in de gaten. Als je kindje namelijk tandjes begint te krijgen is de kans op luieruitslag veel groter. Bij het krijgen van tandjes ontstaan soms ontstekingen die via het tandvlees in de maag terecht komen en die zorgen weer voor onder andere diarree en luieruitslag. Wat het beste werkt voor de gevoelige rode billetjes is zinkzalf. Dit soort zalfjes bevat zinkoxide en dit helpt luieruitslag te voorkomen en te behandelen. Zinkzalf voor je baby heeft namelijk een antibacteriële werking dankzij de zinkoxide en er zijn gelukkig een hoop varianten te vinden op de markt. De beste hebben wij alvast op een rij gezet.

Top 5 beste babyzalf

Zoals de naam het al verklapt heeft de Neutral baby zinkzalf geen parfum, kleurstof of parabenen in de samenstelling. Deze babyzalf is speciaal ontwikkeld voor de rode en gevoelige billetjes van je baby. Het houdt de huid zacht en soepel en is ook zeer prettig in gebruik. Daarnaast wordt het risico op vervelende allergische- of huidreacties bij je baby drastisch verminderd wanneer je dit zalfje gebruikt. Het antibacteriële ingrediënt zinkoxide zal de schrale babybilletjes zeker niet teleurstellen!

De Zwitzal zinkzalf pot voor je kindje heeft maar liefst een viervoudige werking! Het behandelt de luieruitslag, versterkt de huid, verzacht en beschermd. Met dit zalfje komt het zeker goed met je baby. En zeg eens eerlijk, elke ouder is wel enigszins bekend met dit merk. Naast de zinkoxide bevat de samenstelling van deze zalf ook panthenol om luieruitslag te helpen voorkomen. Gebruik na elke luierwisseling een flinke laag en je baby zal snel verlicht zijn van irritaties.

De zuivere samenstelling van de Maria Trebene Goudsbloem zalf is populair bij velen. Het beschermt niet alleen tegen luieruitslag maar ook tegen negatieve weersinvloeden. Het werkende ingrediënt is bij dit zalfje geen zinkoxide maar 17,5% Goudsbloemtinctuur. Hierdoor ben je verzekerd van een hoge werkzaamheid. De samenstelling is van oorsprong een aloud recept en dus ook bekend bij de meesten. Al jarenlang maakt deze zuivere zalf de ruwe en aangetaste huid weer zacht, glad en soepel.

Wat is nou beter dan een babyzalf direct van een dermatoloog? Een groot verschil dat deze zalf heeft met andere zalfjes is de hoge concentratie zinkoxide. Waar de meest zalfjes maar 10 tot 15 procent bevatten, heeft dit zalfje maar liefst 30% zinkoxide. Het zalfje is veganistisch, parfumvrij en ook vrij van allergenen. Daarnaast is dit de eerste babybillen zalf met het Huid Allergie Keurmerk. Dit is een initiatief van het huidfonds. Zo weet je zeker dat je baby geen nare allergie zal ontwikkelen.

Wanneer de huid van je baby wat gevoeliger is dan normaal, is Sudocrem een uitstekend idee! De bijzondere samenstelling maakt het een uniek product met een unieke werking. De babybilletjes zitten bijna 24 uur per dag in de luiers. De kans op luieruitslag is daarmee behoorlijk groot. De dunne babyhuid is nog niet volgroeid en dus ook behoorlijk gevoelig. Naast luieruitslag werkt het ook heel goed voor de borst- en tepelverzorging.  Het beschermt, verzacht en helpt zowel mama als kindje.

Bepanthen is èèn van de beste zalfjes die je zult vinden. De werkzame stof in Bepanthen is dexpanthenol. Deze stof heeft de eigenschap om het huidherstel te ondersteunen. De hoge concentratie dexpanthenol in Bepanthen beschermt de billetjes van je baby tegen urine en ontlasting. Het vormt een speciale beschermlaagje op de huid. Daarnaast sluit het doorzichtige laagje Bepanthen de huid niet af maar laat haar ademen. De huid is beschermd en blijft soepel en zacht!

Wat is babyzalf en waar wordt babyzalf voor gebruikt?

Vanaf het moment dat wij geboren zijn, zijn wij bezig met onze huidverzorging. Dat geldt ook voor jouw baby. De babyhuid is heel dun en gevoelig en daar hou je rekening mee bij de baby huidverzorging. De beste huidverzorging voor je baby is een babyzalf met zinkoxide. Een babyzalf met zinkoxide (zinkzalf) vormt een beschermlaagje op de huid van je baby en houdt de huid lekker zacht.  Hoe droger het huidje is, hoe meer zalf je kan smeren. Zinkzalf heeft een antibacteriële werking op je baby en helpt onder andere een rood plekje op de huid, blaasjes op de huid , een smetplek en luieruitslag te behandelen en soms ook voorkomen. Heeft je baby een rode plek op de huid of geïrriteerde billetjes? Dan is Sudocrem ook zeker een optie! In Sudocrem zit naast zinkoxide ook benzylalcohol en dit heeft een verdovend effect op de geprikkelde huid. Enkele tips voor luieruitslag zijn om je kindje zo vaak mogelijk te verschonen en hierbij geen gebruik te maken van vochtige schoonmaakdoekjes met zeep of parfum. Lauw water is in deze situatie het beste voor je baby. Smeer hierna de schone huid in met zinkzalf en binnen een mum van tijd heeft je baby geen last meer!  Komen de tandjes door? Dan is de kans op luieruitslag veel groter!

Bepanthen baby zalf

Veel ouders gebruiken Bepanthen. Wat is Bepanthen? Bepanthen is een zalf met een speciale samenstelling. Bepanthen bevat namelijk géén zinkoxide. Het is gemaakt om de kwetsbare huid te beschermen en natuurlijk huidherstel een handje te helpen. In tegenstelling tot zinkzalf heeft Bepanthen dexpanthenol. Deze waterachtige actieve stof wordt super snel door de huid opgenomen en omgezet in pantotheenzuur. Dit maakt dat Bepanthen meer is dan een babyzalf voor billen. Zowel mama als kindje heeft baat bij het gebruik van Bepanthen. Bepanthen is te vinden als een beschermende zalf maar ook in een crème vorm. Het zalfje bestaat voornamelijk uit vet. Na het smeren blijft er een laagje achter op de huid dat er ook een tijdje blijft zitten. De crème versie bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Waar gebruik je Bepanthen voor? In de meeste gevallen voor de babybilletjes maar vanwege de betere smeerbaarheid van de crème is deze beter geschikt voor het gezicht en de hals. Bepanthen is ook te gebruiken voor eczeem, tepelkloven en schaafwondjes. Maar ook tegen schrale lippen!  Daarnaast bevat Bepanthen geen kleurstoffen, parfum, conserveermiddelen of kleurstoffen en is het is pH-neutraal. De meeste mensen zullen er dus gebruik van kunnen maken zonder nare allergische reacties.

Bepanthen of Sudocrem bij rode billetjes en luieruitslag

Help! Wat is nou beter? Bepanthen of een zinkzalf zoals Sudocrem voor de baby? En wat is Sudocrem? Waar gebruik je het voor? Sudocrem is geen gewone zinkzalf. Waar is sudocrem dan goed voor? De concentratie zinkoxide is wat hoger dan bij de normale zalfjes en daarnaast heeft het een licht verdovend effect op een geprikkelde huid. Het is ook een crème en geen zalf. Het zit in het wel bekend grijs potje. In vele gevallen is luieruitslag prima te behandelen met een luieruitslag crème of een zinkzalfje. Maar in sommige gevallen gaat luieruitslag niet snel weg met een zalf en kan het een schimmel infectie zoals spruw zijn. Spruw kan je op meerdere plekken terugvinden op het lichaam van je baby. Moeder en baby kunnen elkaar namelijk via de tepel besmetten. Bij je baby kan je kijken in de mond. Blaasjes in de mond kunnen namelijk een teken van spruw zijn. Veel ouders zien soms witte puntjes of bultjes en gaan er dan ten onrechte van uit dat het iets anders is. Ook normale luieruitslag kan zich uiten in witte puntjes en/of bultjes en zoals je hebt gelezen is luieruitslag prima te behandelen met zowel Bepanthen als Sudocrem. Heeft je kindje een huidaandoening, dan kan sudocrem net wat effectiever zijn dan Bepanthen. Kijk goed waar je kindje wel en niet tegen kan en doe bij twijfels navraag bij de huisarts.

Gerelateerde artikelen

Vloerkleden

Vloerkleed voor de kinderkamer kopen? De leukste vloerkleden van 2023 Een vloerkleed voor in de kinderkamer is een leuke manier om extra warmte en sfeer te creëren in de kamer.…

Lampen

Lamp voor de kinderkamer kopen? De leukste kinderkamer lampen van 2023 Ongeacht de leeftijd van je kindje kan een staande lamp in de kinderkamer een nuttige gadget zijn als aanvulling…

Zitzakken

Zitzak voor in de kinderkamer kopen? De leukste zitzakken van 2023 Stoelen zijn er vast genoeg in huis! Kies daarom voor een zitzak voor je kind. Met een zitzak op…

Regenlaarzen

Regenlaarzen kopen? De leukste regenlaarzen van 2023 Regenlaarsjes zijn altijd handig om te hebben voor je kind. Kinderen vinden namelijk niets leuker dan lekker stampen in de plassen en de…