Co-sleeper kopen? De beste Co-sleepers van 2021

Er zijn veel verschillende co-sleepers op de markt. Sommige co-sleepers zijn na de eerste periode ook te gebruiken als wieg of ledikant en hebben een 2-in-1 functie doordat de open zijde ook dicht kan worden gemaakt. Andere co-sleepers zijn weer praktisch en eenvoudig mee te nemen door een speciale (reis)tas. Let bij de aankoop van een co-sleeper op de hoogte van je eigen bed, en dat de co-sleeper hier naadloos op kan aansluiten. Bijna alle co-sleepers worden geleverd met een bijpassend matras.

Top 5 beste co-sleepers

De Kinderkraft Co-Sleeper is een aanschuifwieg welke inclusief matras wordt geleverd. De Kinderkraft Co-Sleeper is beschikbaar in de drie kleuren antraciet, beige en lichtgrijs. Het is een multifunctioneel product kan als losstaand babybedje worden gebruikt, als aanschuifwieg aan het eigen bed, alsmede als vervanging voor een baby reisbedje. De Kinderkraft Co-Sleeper is in 5 hoogteniveaus verstelbaar tussen de 67cm en 80cm. De hoek van het matras is op 2 niveaus in te stellen, waardoor het matras schuin kan worden geplaatst.

De Tutti Bambini Cozee is een makkelijk en veilig babybedje welke aan je eigen bed kan worden geplaatst, maar ook los kan staan door de rand omhoog te plaatsen. Het Cozee wiegje wordt geleverd met reistas, comfortabel foam matras en handige opberg plank. Op deze manier is de Cozee Co-Sleeper uitermate geschikt om mee te nemen als reisbedje op vakantie of naar de oppas.  De zijkanten zijn uitgevoerd in zacht materiaal en de netvensters in de lange kanten zorgen voor voldoende luchtcirculatie. De Tutti Bambini is in 6 hoogtes verstelbaar en kan op een half-hellende stand worden vastgemaakt om zo de vertering te bevorderen, beter te kunnen ademen en oprispingen na de voeding te voorkomen. Geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden.

De Maxi-Cosi lora is gemaakt van premium materiale en heeft een prachtig design. Het is  een 2-in-1 co-sleeper en wiegje en komt in de kleuren Essential Blue, Essential Graphite en Essential Grey. De lora wordt inclusief matras en XL opbergmand geleverd. Het super comfortabel gevoerd matrasje zorgt voor een veilige en comfortabele nachtrust voor je baby. Met de handige schuiffunctie sluit de co-sleeper perfect aan op jouw bed. De Maxi-Cosi lora weegt 12,7kg en is gemakkelijk in te klappen en mee te nemen in de bijbehorende reistas. Het kijkvenster in de zijkant zorgt ervoor dat je je kindje in de gaten kunt houden wanneer je de Maxi-Cosi lora gebruikt als vrijstaand wiegje.

De Snüzpod heeft een upgrade gekregen tot de Snüzpod 4. Dit is een co-sleeper, gemaakt om veilig met je kindje samen te slapen en is te gebruiken tot ongeveer 6 maanden na de geboorte. De Snüzpod 4 is op drie verschillende manier te gebruiken.

  • Als co-sleeper door het aanschuifbedje in te stellen op de hoogte van je eigen bed, tot 73cm. 
  • Als losstaand wiegje met beide kanten van het babybedje omhoog. Hierdoor kun je de Snüzpod 4 overal neerzetten en zachtjes wiegen als je hem een zetje geeft.
  • Als mozesmandje door de bovenkant van het wiegje uit het onderstel te tillen. Hierdoor is de Snüzpod 4 uitermate geschikt om mee te nemen op vakantie of uit logeren.  

Dit is misschien wel de mooiste Co-Sleeper die er is, zowel qua looks, als ook qua kwaliteit en functionaliteit. In een handomdraai gebruik je dit model van Bednest als Co-Sleeper, mozesmandje, vrijstaand wiegje of baby reisbedje. Het werkt heel eenvoudig en ook het in elkaar zetten is super makkelijk. De Bednest Co-Sleeper kan worden bevestigd aan je bed en dan kun je zelf bepalen of je de zijwand naar beneden of omhoog plaatst. Het bedje staat 12 cm lager dan je eigen matras, zodat je kindje niet in jouw bed kan rollen. De Bednest Co-Sleeper kan naast alle bedden worden gebruikt waarbij de hoogte tussen de bovenkant van het matras van het ouderbed en de vloer tussen de 42 en 78cm is. De Bednest heeft speciale poten en is daardoor schuin te zetten. Dit is bij uitstek handig voor baby’s met reflux, een verkoudheid, darmkrampjes en meer.

De beste co-sleeper

De Chicco Next To Me kan losstaand worden gebruikt en aan bed worden bevestigd. Het nieuwe zijdelingse systeem om het wiegje te openen is nog praktischer en gemakkelijker te gebruiken. Zonder op te staan is de zijkant op- en neerwaarts te schuiven met slechts een hand. De Chicco Nest To Me Co-Sleeper heeft een schommelstand en is in hoogte verstelbaar op 11 verschillende standen waardoor het aan ieder bed past, zelfs bedden met lades. De wieg is voorzien van een matras met bekleding en ademend 3D-netweefsel voor een betere luchtcirculatie. De Chicco Co-Sleeper weegt 12 kg en wordt geleverd met opbergzak en riemen voor bevestiging aan het ouderbed.

De goedkoopste co-sleeper

De Safety 1st Calidoo Co-Sleeper is de goedkoopste Co-Sleeper op de markt. Het is een veilig en betaalbaar aanschuifbedje om jouw kindje ‘s nachts dicht bij en toch in zijn eigen bedje te hebben. De Calidoo 2-in-1 Co-Sleeper is ook te gebruiken als apart bedje door de zijkant omhoog te zetten. De hoogte is verstelbaar in 7 verschillende standen tussen de 48 en 63cm en past daarom aan de meeste bedden aangeschoven en bevestigd worden. Het bedje is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 9 kg en wordt geleverd inclusief zacht matrasje met goede ventilatie aan beide lange zijdes. 

Bedding-in of rooming-in

Wanneer je kindje net geboren is, wil je hem of haar het liefst de hele dag en nacht bij je in de buurt. Slapen met je pasgeboren baby in hetzelfde bed wordt ook wel bedsharing of bedding-in genoemd en leidt regelmatig tot discussie. De eerste zes maanden zijn er adem belemmerende risico’s door grote dekbedden, grote kussens en mogelijke spleten tussen matrassen. Daarnaast is het voor je baby vaak te warm doordat jij (en je partner) in hetzelfde bed liggen. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde geeft bedding-in bij baby’s jonger dan vier maanden (en jonger dan zes maanden bij rokende ouders) een verhoogde kans op zuigelingensterfte, doordat de slaapomstandigheden vaak onveilig zijn. Daarentegen adviseert de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde rooming-in voor pasgeboren baby’s en claimen tevens een mogelijk positief effect op de borstvoedingsduur.

Wat is co-sleeping?

Co-sleeping is een vorm van rooming-in waarbij gebruik wordt gemaakt van een co-sleeper. Dit is een ledikantje of wiegje welke aan een kant open kan waardoor het babybedje tegen het eigen bed kan worden aangeschoven. Op deze manier kun je toch samen veilig slapen, terwijl je baby in een eigen aanschuifbedje ligt. Co-sleeping kan erg goed zijn voor je baby en geeft je baby een veilig en geborgen gevoel doordat je zo dichtbij bent. Dit bevordert het gevoel van een veilige hechting en binding, wat een positieve invloed heeft op de hersenontwikkeling van het emotionele, sociale en cognitieve vermogen. Deze voordelen zijn minder bij de keuze voor rooming-in waarbij het wiegje of ledikantje in jouw slaapkamer wordt geplaatst, zonder dat deze grenst aan het eigen bed.

Gerelateerde artikelen

Co-sleeper

Co-sleeper kopen? De beste Co-sleepers van 2021 Er zijn veel verschillende co-sleepers op de markt. Sommige co-sleepers zijn na de eerste periode ook te gebruiken als wieg of ledikant en…

Kinderwagens

Kinderwagen kopen? De beste kinderwagens van 2021 Kinderwagens zijn er in vele soorten en maten, maar hoe kies je nu de kinderwagen die het beste bij jou past? Heb je…

Autostoeltjes

Autostoeltje kopen? – De beste baby autostoeltjes van 2021 Navigeer naar: Top 10 beste autostoeltjes Het beste autostoeltje Het goedkoopste autostoeltje Tot welke leeftijd autostoel i-Size veiligheidsnorm en wat is…

Wieg

Wiegje kopen? De top 5 van 2021 Een wieg is een stuk lichter en kleiner en is daardoor makkelijker verplaatsbaar dan een ledikant. Ook met een wieg is het makkelijk…