Een fopspeen kopen? De beste baby spenen van 2021

Een fopspeen is een speen die de zuigbehoefte van jouw kindje bevredigt en stimuleert de zuigreflex bij pasgeboren baby’s. Het kan je kindje ook helpen om in slaap te vallen. Wanneer start je met het aanbieden van een fopspeen en wanneer stap je over naar speen 2? Hoe vaak moet je een fopspeen vervangen? Hoe kook je een fopspeen uit en kun je het gebruik van een fopspeen afleren? Deze vragen spelen bij veel kersverse ouders, naast de meest prangende vraag, wat is de beste fopspeen? Baby & Kind Advies heeft de top 8 voor je onder elkaar gezet om je te helpen de beste fopspeen voor jouw kindje te kopen. 

Top 8 beste fopspenen

Deze kleurrijke fopspenen van Tommee Timmee hebben een speciaal ontwerp en zorgen voor een rustige, tevreden baby. De symmetrische orthodontische speen is speciaal ontworpen om de acceptatie van de baby te optimaliseren. De Tommee Timmee fopspeen is geschikt voor kindjes tussen de 18-36 maanden en is ook verkrijgbaar als Tommee Timmee fopspeen 0-6 maanden en Tommee Timmee fopspeen 6-18 maanden

Suavinex fopspeen 4-18 maanden - white

7. Suavinex fopspeen 4-18 maanden - white

Deze fopspeen van Suavinex komt uit de Ethnic Couture Collection en heeft een hoog fashion gehalte. De premium Suavinex speen met trendy etnisch motief geeft de baby een unieke uitstraling. De speen heeft een ronde, fysiologische vorm en is gemaakt van silicone en absorbeert geen geuren en smaken. Het wordt aangeraden de fopspeen regelmatig te steriliseren door er heet water overheen te gieten.

Dit heerlijke zachte fopspeentje is geschikt voor baby’s tussen de 0-6 maanden. De speen van het merk Natursutten heeft een ronde kers vorm en is gemaakt van 100% natuurlijk rubber. De merknaam Natursutten betekent “natuurlijk zuigen”, en dat is waar deze speen om bekend staat! Deze fopspeen bootst het zuigen aan de tepel na en bevredigt de zuigbehoefte zonder voeding aan te bieden. De Natursutten fopspeentjes worden duurzaam geproduceerd en met de hand gemaakt in Italie en zijn fluweel zacht. De speen dankt zijn licht gele kleur aan het eerste sap van de rubberboom en is daardoor veel zachter dan andere speentjes van natuurrubber en silicone fopspenen. De Natursutten fopspeen is uit één stuk omgoten waardoor ze een stuk hygiënischer zijn dan andere spenen.

Deze super leuke Dental speen van Difrax van Woezel & Pip is geschikt voor baby’s ouder dan 6 maanden. Het Dental model van Difrax is beschikbaar in 7 verschillende trendy printjes en kleuren, waaronder een glow-in-the-dark speen en een Difrax nijntje fopspeen. De fopspeen geeft je kindje troost, ontspanning en rust. Het Dental model is ontwikkeld in samenspraak met een medisch team van onder andere kinderartsen. Het platte gedeelte van de speen drukt tegen de tong en de bolle kant rust tegen het gehemelte. Dit stimuleert de ontwikkeling van de kaak- en tongspieren. Ook beschikbaar in verschillende maten, waaronder Difrax Dental 0-6 maanden maat 1, Difrax Dental 6-12 maanden maat 2 en Difrax Dental 18+ maanden maat 3.

De Bibi Happiness is de ultieme fopspeen! Het ErgoComfort Shield zorgt voor een optimale pasvorm naar het gezicht van je kindje. Hierdoor helpt de fopspeen van Bibi in de ontwikkeling van de spieren in de mond, kaak en tong. De SensoPearls zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt en de Airflow gaatjes zorgen voor optimale ventilatie om de ademhaling niet te verstoren. De fopspeen is super zacht voor de mond, bijtbestendig en kan maximale trekkracht aan om de veiligheid van je kindje te borgen. De Bibi fopspeen is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en printjes, maar de meest populaire zijn de mum and dad speen, en de fopspeen met de tekst “Papa is the best”, welke ook erg leuk zijn om te geven als kraamcadeau! Behalve leuke kleuren, heeft Bibi ook een glow-in-the-dark variant. Deze speen is er in verschillende maten, de Bibi speen maat 1, 0-6 maanden, Bibi speen maat 2, 6-16 maanden en de Bibi speen maat 3, 16+ maanden

Deze fopspenen van Dr Brown zijn niet alleen super leuk, ze zijn ook nog eens ontworpen door orthodontisten. Er is minder zuigkracht nodig door het zuigvrije luchtkanaal, waardoor de druk op het gehemelte verminderd. Hierdoor is de kans op tandheelkundige problemen, zoals een kruisbeet, minimaal. Daarnaast geeft de lage druk die ontstaat de baby een behaaglijk gevoel. De Dr Brown fopspenen zijn verdeeld in verschillende fasen, Dr Brown fopspeen fase 1, 0-6 maanden en Dr Brown fopspeen fase 2, 6-12 maanden.

De Philips Avent Snuggle is een pluche dier met een ultrazachte Philips Avent speen. Philips Avent onderscheidt de Soothie-fopspeen en de Ultra-soft fopspeen. De Soothie speen wordt aanbevolen voor baby’s tussen de 0-3 maanden en de Ultra-soft fopspeen wordt aanbevolen voor baby’s tussen de 0-6 maanden. Iedere Philips Avent fopspeen kan aan de knuffel worden vastgemaakt, waardoor deze ook los van elkaar te gebruiken zijn voor wanneer je kindje wat groter wordt. De speen met knuffel zorgt ervoor dat je de speen minder vaak kwijt bent! Het pluche dier voor aan de Philips Avent speen is verkrijgbaar als olifant, giraffe, aapje of zeehondje.

De unieke vlindervorm fopspeen van Difrax past mooi op het gezichtje van je baby. De neusuitsparing zorgt dat je kindje vrij kan ademen door de neus. De twee gaatjes aan de onderkant van de Difrax speen zorgt voor extra luchttoevoer en voorkomt op deze manier huidirritaties. De Difrax Pure collectie bestaat uit verschillende natuurlijke aardetinten en is daardoor eindeloos te combineren met de kledingkast van jouw kleintje. Difrax adviseert ouders om een fopspeen iedere zes weken te vervangen. Om even vooruit te kunnen, biedt Difrax een set aan met 4 Difrax spenen.

Bibs is een Deens bedrijfs en maakt al 40 jaar de beste fopspenen. De Bibs fopspenen zijn gemaakt van 100% natuurrubber en zijn BPA en PVC vrij. De bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schild van de speen van het huidje afstaat zodat het de huid van jouw kindje niet kan irriteren. De Bibs fopspeen is speciaal ontwikkeld om de zuigreflex te ondersteunen zonder voeding aan te bieden. De spenen van Bibs zijn verkrijgbaar in vele trendy kleuren. Er blijven ook nog vaak kleuren bij komen zodat je de speen kunt combineren met de outfit. Stoere kleuren voor de kleine mannen, zachte kleuren voor de kleine meiden en meer neutrale kleuren voor beiden. Let bij het kopen van een Bibs speen op de verschillende maten, waaronder Bibs fopspeen 0-6 maanden (maat 1), Bibs fopspeen 6-18 maanden (maat 2) en Bibs fopspeen 18+ maanden (maat 3).

Behalve de beste speen, is de Bibs fopspeen ook een van de goedkoopste fopspenen verkrijgbaar. Het kopen van een 3-pack of 6-pack Bibs fopspenen is vaak nog voordeliger dan het kopen van een losse Bibs speen. De Bibs fopspeen is in alle denkbare kleuren en combinaties verkrijgbaar. Steriliseer de speen regelmatig door er kokend water overheen te gieten voor hygiënisch gebruik. Gebruik een fopspeen niet langer dan 4-6 weken.

Gerelateerde artikelen

Voedingskussens en hoezen

Voedingskussen of hoes kopen? De beste voedingskussens en hoezen van 2021 Je bent op zoek naar een voedingskussen, maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een…

Hoeslaken

Hoeslakentje kopen? – De beste hoeslakens voor ledikant en wiegjes Om het ledikantmatras of wiegmatras van je baby op te maken heb je een hoeslaken ledikant of hoeslaken wieg nodig.…

Wieg

Wiegje kopen? De top 5 van 2021 Een wieg is een stuk lichter en kleiner en is daardoor makkelijker verplaatsbaar dan een ledikant. Ook met een wieg is het makkelijk…

Kinderwagens

Kinderwagen kopen? De beste kinderwagens van 2021 Kinderwagens zijn er in vele soorten en maten, maar hoe kies je nu de kinderwagen die het beste bij jou past? Heb je…