Kruik kopen? De beste baby kruiken van 2023

Wanneer je kindje net geboren is dan lukt het hem of haar nog niet goed om op temperatuur te blijven. Je baby rekent op jou om lekker warm te blijven. Een kruik is hier een goed hulpmiddel voor. Een kruik kan je op verschillende manieren gebruiken. Er zijn een hoop verschillende kruiken te vinden op de markt! Je hebt de elektrische kruik, heet waterkruik, gelkruik en nog veel meer varianten zoals rubber, aluminium en metaal. Rubberen kruiken worden vanwege lekgevaar afgeraden voor baby’s en jonge kinderen. Je kan het bedje, de kinderwagen of de kleertjes ermee voor  verwarmen en met de andere varianten kan je je kindje lekker opwarmen. Als ouder zal je inzien wanneer de kruik van pas komt en wanneer niet. Sommige kindjes hebben een veel te lage temperatuur en slapen zelfs met twee kruikjes. Het is maar net wat jouw kindje nodig heeft op dat moment. De beste kruiken hebben wij al voor je uitgezocht!

Top 8 beste baby kruiken

Zeg buikkrampjes maar gedag! De Meyco kruikenzak is een beschermhoes voor een aluminium kruik en is alléén te verkrijgen bij de Prénatal. De binnenkant is wit en de buitenkant heeft leuke speelse print. De zachte badstof zal heerlijk aanvoelen en je baby ook lekker warm houden. Het mooi geweven materiaal is van 100% katoen en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast mag het gewoon in de wasmachine op 30 graden. Met het koordje kan je de kruikenzak open en dicht maken.

De warmwaterkruiken van BiggDesign zijn ontworpen door een professionele designer! In de rubberen kruik past ook maar liefst 2 liter water. Meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat je kindje lekker warm blijft. Met de pluche hoes is de kruik naast stijlvol ook veilig te gebruiken. Hij is makkelijk om mee te nemen en ook weer makkelijk op te bergen! Is de hoes vies geworden? Je kan hem makkelijk verwijderen en op 30 graden wassen in de wasmachine.

Wafelstof valt enorm in de smaak bij nieuwe ouders. Veel baby artikelen kan je in wafelstof vinden tegenwoordig en nu ook deze prachtige handgemaakte kruikenzak. Wafelstof van buiten en heerlijk zachte badstof van binnen. Je baby zal je hier dankbaar mee zijn. Deze kruikenzak gebruik je voor een aluminium kruik en heeft een koordje om hem mee open of dicht te maken. Het koordje is bevestigd aan de kruikenzak. Zo zal je hem ook niet snel verliezen!

Een warmte kruik voor je baby in de vorm van een knuffel is èèn van de meest veilige manieren om je kindje mee warm te houden. Binnen in de knuffel zit een pittenzak gevuld met tarwekorrels en lavendelbloemen. Daar krijgt je kindje een rustig en warm gevoel van. Leg de knuffel 1 minuut in de magnetron en voila! Je baby is voor 90 minuten lekker warm. De warmte knuffel is trouwens ook als coldpack te gebruiken. Twee uurtjes in de vriezer en geen enkele blauwe of zere plek zal overleven.

De KipKep Woller warmtekussen is een kleine en handige kruik voor  je baby mee te warm te houden. Dankzij het slimme ontwerp past het perfect op een baby’s buikje. De ronde vorm verspreidt de warmte over het hele buikje. Het werkt ontspannend en pijn verlichtend.  De Woller warmtekussen en haar zachte en flexibele karakter is ook prima te gebruiken bij het voeden. Het kussentje is gevuld met vlaszaad en gemakkelijk op te warmen in de magnetron.

Geen gedoe meer met veel te heet water of vervelende geurtjes uit een pittenzak. Deze kruik is gevuld met tarwepitten en geeft geen geur af. Daarnaast is de kruik niet alleen op te warmen in de magnetron, maar ook in de oven! Ongeveer 10  minuten op 100 graden Celsius is al voldoende. De vulling is verdeeld in twee delen zodat de pitjes op hun plek blijven en de warmte optimaal verspreiden. Komt er een hittegolf aan? Gebruik de kruik dan als coldpack door hem in de vriezer te plaatsen.

De Briljant Baby aluminium kruik is perfect voor meerdere doeleinden. Je kan de babybed of kinderwagen verwarmen maar ook de box en kleertjes kunnen ermee opgewarmd worden. In een warm bed zal je kindje heelrijk en snel in slaap vallen. Vergeet alleen de kruikenzak niet! Met een  kruikenzak voor de metalen kruik zijn jij en je baby beschermd tegen de directe hitte van de kruik. Veiligheid staat natuurlijk voorop! Deze kruik past in elke standaard kruikenzak.

Op zoek naar een veilige warmte oplossing? Veiliger dan de elektrische Living Needs kruik voor je baby zal je niet gauw vinden. Met deze kruik kan zowel jij als je kindje heerlijk genieten van de nachtrust. Hij is veilig en blijft maar liefst tot 12 uur warm. De oplaadbare kruik is in 8 tot 12 minuten volledig opgeladen en beschikbaar voor je baby. Buiten het bed zal de kruik ongeveer 3 tot 4 uur warm blijven. En na een laadbeurt van maximaal 12 minuten kan je baby het kruikje weer elektrisch gebruiken. Gebruik ook ten allen tijdende kruikenzak die erbij hoort.

De draadloze Soozly babykruik komt met een geschikte kruikenzak erbij. In slechts 8 minuten is hij volledig opgeladen en hij wordt maar liefst 65 graden Celsius. Dan schakelt hij automatisch uit. Binnen in de kruik zit water die je nooit hoeft te vervangen of bij te vullen en voor zeker 6 uurtjes lang is je kindje goed verwarmd. De dubbele beveiliging tegen oververhitting maakt de kruik veilig voor zowel mama, papa en baby. Maar gebruik hem toch nooit zonder kruikenzak.

Met de Artesavi anti-colic warmte handschoen zal je baby heerlijk en relaxed in slaap vallen. De vulling is eruit te halen en afzonderlijk op te warmen. De kruik geeft ook een heerlijke lavendelgeur af die je baby zal helpen kalmeren en ontspannen. Na 30 seconden in de magnetron kan je de handschoen gebruiken om het buikje of de rug van baby mee vast te houden. Wees nooit machteloos tegen buik krampjes! Vanaf de geboorte is deze handige handschoen al te gebruiken.

Wat is een baby kruik?

Wat is nou een baby kruik? Is dat hetzelfde als een kruik voor volwassenen? Het antwoord hierop is ja en nee. Een baby kruik kan elektrisch zijn, van aluminium of metaal en gevuld met heet water. Maar een baby kruik kan ook een simpele gel- of pittenzak zijn die je kan makkelijk kan verwarmen. In principe werkt het wel hetzelfde als een normale kruik, maar er wordt net wat meer aandacht besteed aan een kruik voor een baby. Pasgeboren baby’s zijn vaak  namelijk niet in staat zichzelf op temperatuur te houden. Om je kindje hierbij te helpen kan je gebruik maken van een baby kruik. Het werkt in de meeste gevallen als een normale kruik maar mag absoluut niet te heet aanvoelen op het dunne babyhuidje. Ook wanneer je kindje last heeft van buikkrampjes kan een kruik voor ontspanning en pijnverlichting zorgen. In vele gevallen zal dit een kruik zijn die niet te heet kan worden. Zo is je kindje beschermd tegen nare ongelukjes.

Tot wanneer gebruik je een baby kruik?

Hoe lang je een kruik kan gebruiken, of wanneer geen kruik meer voor je baby verschilt per kind. Als we het hebben over hoelang een kruik voor je baby daadwerkelijk nodig is en tot wanneer, dan praten we over enkele weken. Een gezonde baby krijgt namelijk binnen enkele dagen tot enkele weken het vermogen om zichzelf op temperatuur te houden. Dit is het moment wanneer je zou kunnen stoppen met een kruik voor je baby. Met een grote nadruk op ‘zou kunnen’. Een kruik is namelijk geen overbodige luxe en kan in de maanden die volgen nog steeds handig zijn. Leg de kruik in bed en je baby zal heerlijk en rustig in slaap vallen. Er is dus geen vaste regel die zegt tot wanneer je de kruik kan gebruiken voor je baby. Vele kruiken geven ook een rustgevende geur zoals lavendel af die je kindje helpt kalmeren. Hoelang je de kruik in bed laat liggen voor je baby hangt af van de werking van de kruik en hoe lang de kruik warm blijft in het bedje van je baby. Wanneer je merkt dat je baby sneller in slaap valt, minder krampjes heeft en ook lekker op temperatuur blijft, is wanneer je de kruik gaat afbouwen bij je baby.

Elektrische baby kruik, metalen- of aluminium baby kruik of een oplaadbare babykruik

Met de verschillende soorten kruiken op de markt is het vast lastig om er eentje uit te kiezen. Want wat is nou het beste voor jouw kindje? Heet water kruiken zijn te vinden in kunststof en metaal. Deze kruiken vul je met heet water en blijven het langst warm. De pittenzak is gevuld met pitten of zaden. Deze is gemakkelijk op te armen in de magnetron of de oven. Een elektrische kruik zet je kort in het stopcontact om warm te worden. Hierna haal je hem uit de stopcontact en blijft hij lekker warm. Je hoeft hem maar een paar keer op te laden voor een hele nacht warmte. Met een elektrische kruik is de warmte ook beter te reguleren. Een rubberen kruik wordt ook gevuld met heet water, maar deze kruik gebruik je niet voor je baby. De kans op lek gevaar is veel te groot bij deze kruiken!

Hoe maak je een kruik voor een baby?

Hoe kan je een kruik veilig voor je baby maken? Door goed op te letten als je de baby kruik gaat vullen of opladen! De dop van een metalen kruik heeft een rubbertje dat slijt. Als het rubbertje bol staat of een scheurtje heeft dan is er kans op lekkage. Als de kruik zelf roestplekken of deuken heeft, is er ook kans op lekkage. Zorg ervoor dat de kruik goed gesloten is voor je hem gebruikt voor je baby. Leg hem op een droge ondergrond en rol de kruik heen en weer om zeker te zijn dat hij goed dicht zit en niet lekt. Je kan de kruik ook schudden en ondersteboven houden om dit te checken. Wanneer je zeker bent dat de kruik niet lekt doe je er een kruikenzak omheen. Ook met een kruikenzak ka je het liefst de kruik niet tegen je baby aan leggen. De beste plaats is het voeteneind of op een klein afstandje met een een dekentje tussen de kruik en je baby. Lees altijd de handleiding en instructies om ongelukjes te voorkomen. Zorg er ook voor dat je baby het niet te warm krijgt door een bron van ventilatie in de op de babykamer te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Regenlaarzen

Regenlaarzen kopen? De leukste regenlaarzen van 2023 Regenlaarsjes zijn altijd handig om te hebben voor je kind. Kinderen vinden namelijk niets leuker dan lekker stampen in de plassen en de…

Zitzakken

Zitzak voor in de kinderkamer kopen? De leukste zitzakken van 2023 Stoelen zijn er vast genoeg in huis! Kies daarom voor een zitzak voor je kind. Met een zitzak op…

Tipi tenten

Tipi tent voor de kinderkamer kopen? De leukste tipi tenten van 2023 Een tipi tent kopen is een leuk idee voor in elke kinderkamer. Een wigwam speeltent of een speeltent …

Broodtrommels

Broodtrommel kopen? De leukste broodtrommels voor kinderen van 2023 Je hebt heerlijke boterhammen gesmeerd voor de kinderen, maar wat nu? Stop je ze in een zakje of in een trommel?…