Nachtlampje kopen? De beste nachtlampjes van 2022

Een nachtlampje is een handig hulpje in het donker, om beter te slapen of om je weg door het huis te vinden. In de loop der tijd zijn er veel verschillende soorten nachtlampjes ontwikkeld, voor zowel volwassenen als voor een kind. Het is dus goed om je er eerst grondig in te verdiepen, voor je overgaat tot een aankoop van een lamp in de kinderkamer. ‘Mama, mag het licht aan?’ Vraagt jouw peuter of kleuter ook iedere avond of je een lamp wilt aanlaten? Niet vreemd. Bang zijn in het donker is een veelvoorkomende angst bij kinderen. Soms helpt het om de lamp op de gang een tijdje aan te laten, met de slaapkamerdeur op een kier. Maar ook een nachtlampje in de babykamer kan uitkomst bieden. Waarvoor ga je de nachtlamp precies gebruiken? Wil je een nachtlamp die werkt op batterij, stroom of beide? Wil je hem aan de muur hangen of op een nachtkastje zetten? Ga je op zoek naar een zuinige ledverlichting? Wij helpen je.

Top 10 leukste nachtlampjes

Deze stekkerlampje is ideaal voor donkere plekken. De LED-wandlamp bevordert de veiligheid in huis. Zodra het donker wordt, gaat de nachtlamp automatisch aan. Het nachtlampje met sensor werkt volledig automatisch maar heeft geen bewegingssensor. De ledlamp gaat automatisch uit als het licht is en gaat automatisch aan als het donker is. De lamp werkt op stroom en werkt gelijk zodra hij in een stopcontact geplaatst is. Bij daglicht staat de lamp uit, bij schemerlicht gaat de lamp aan en is het licht nog zacht, in het donker gaat de lamp volledig aan. Met energielabel A++ is dat geen probleem!

Olala biedt een uniek lichtsysteem aan voor kids: een lichtpad van lampjes om een lichtspoor te maken gedurende de nacht. Olala LED nachtlampjes zijn ontworpen om jouw kindje ‘s nachts gerust te stellen en ze de weg te wijzen in t donker. Zet eentje bij het bed als een bedlampje voor je kind, eentje in de gang, eentje bij de deur van de badkamer, en jouw kindje kan ‘snachts veilig de weg naar het toilet vinden. De LED nachtlampjes worden niet warm en zijn speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes zodat jouw kindje ze gemakkelijk kan vastpakken.Ze blijven minstens 12 uur branden. Ze zijn binnen 3 uur eenvoudig en veilig opgeladen door ze op de bijgeleverde inductie oplaadunit te zetten. Dus geen gedoe met batterijen of snoeren.

Geef de kamer van je kind een kleurrijke tint met deze Uilen babylampje! Dit Uilen lampje zorgt ervoor dat je baby nachts gemakkelijk licht heeft als het nodig is en is super handig, bijvoorbeeld bij het voorlezen van je kind. De lamp wordt niet heeft en heeft een dimmer en een timer. Het lampje geeft niet alleen wit licht maar kan ook van kleur veranderen! Zo heeft je kindje een speelmaatje voor overdag en een slaapmaatje voor in de nacht.

Beleeft jouw kind rusteloze momenten bij het slapen gaan? Vaak hebben kinderen een zeer rijke fantasie, waardoor ze dingen als monsters onder hun bed, een spook in het behang of zelfs een krokodil in de gordijnen van hun kamer kunnen zien. Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kind in deze cruciale ontwikkelingsfase een gezonde volledige nacht slaap krijgt en jij zelf daardoor ook de hele nacht met een gerust hart kunt doorslapen. Met onze lieve unicorn van Sleepy Friends als nachtlampje kan jouw baby of kind de slaap krijgen die het zo hard nodig heeft!

Deze serie collectables is ontworpen om kleine momentjes van licht te creëren. Deze mini nachtlampjes in de vorm van Nijntje, Boris, Snuffie en Leeuw zijn de lichtpuntjes van de dag. Ze zijn gemaakt van zacht siliconen en voelen dus lekker aan. Ze bevatten een klein batterijtje om het LED lampje te doen schijnen. Zet het lampje aan of uit met de knop onderop het lampje. Het lampje gaat automatisch uit na 15 minuten. Super handig!

Ben je op zoek naar een klein nachtlampje dat draagbaar is en ideaal voor op de kinderkamer of bijvoorbeeld op de camping? Of zoek je intiem sfeerlicht op je bureau of een handig leeslampje voor op je nachtkastje of op vakantie in de tent? Dan is dit Fienosa Multi Colour Nachtlampje de perfecte oplossing. Deze sfeervolle led lamp is met verschillende licht sterktes, lichtinstellingen en zachte kleuren multifunctioneel en te gebruiken in elke omgeving. Door het handige draagbeugeltje kan de lamp makkelijk worden opgehangen of gedragen worden. Bijvoorbeeld in een kinderkamer of in de tent.

De ideale nachtlampje die jouw kind veilig laat voelen. Door het schattige ontwerp en de verstelbare helderheid hoeft jouw kindje niet meer bang te zijn in het donker. De konijn lamp past, door de verschillende kleuren, perfect in iedere kinderkamer. Wil je de nachtlamp niet de hele nacht aan hebben staan, maak dan gebruik van de instelbare timer zodat de lamp automatisch uit zal gaan na 15, 30 of 60 minuten.

Het schattige kinderlampje schakel je eenvoudig in door het knopje aan de onderkant in te drukken. De lamp geeft een warme gloed en kan in de nacht gebruikt worden tijdens het verschonen. Het schattige nachtlampje kan worden opgeladen door middel van de meegeleverde USB-aansluiting. Verder is het lampje gemaakt van hoogwaardig materiaal en staat het leuk in de baby- en kinderkamer. Hij word niet heet dus het is ook veilig voor de kleine baby handjes. Het perfecte nachtlampje voor de babykamer!

Dit Flow Amsterdam Apollo nachtlamp large is ideaal voor de slaapkamer van je kind! Het nachtlampje kan aan en uit door middel van een schakelaar en heeft één kleur verlichting. Het Apollo nachtlampje is voorzien van een stekker met schakelaar zodat je de lamp op de vloer, tafel of kastje kan zetten. Het nachtlampje wordt niet warm en gaat na 15 minuten ook vanzelf weer uit. Ook is het lampje energiezuinig en vrij van BPA en lood. Extra veilig dus!

Deze nachtlampjes voor in het stopcontact zijn bijzonder handig om donkere plekken op ‘s nachts op een voordelige manier van wat extra licht te voorzien. Dankzij de sensor op het lampje schakelt het lampje ‘s avonds automatisch in en ‘s ochtends weer uit. Het lampje is bovendien bijzonder energiezuinig, het LED nachtlampje gebruikt slechts 0.4 Watt. Zelfs wanneer het lampje 24 uur per dag zou branden kost dit nog altijd minder dan €1-, per jaar. Je kunt het nachtlampje dus gewoon in het stopcontact laten zitten en je hebt er na het inpluggen verder geen omkijken meer naar!

Dit Liewood Winston Cat Nachtlampje vrolijkt de slaapkamer van je kindje helemaal op! Door het knopje aan de onderkant in te drukken schakel je het schattige lampje van Liewood eenvoudig in en uit. Deze lamp past op zowel een jongens als een meisjeskamer en kan met de hand aangeraakt worden. De lamp heeft ook een ingebouwde oplaadbare batterij, daar hoef je dus niet meer aan te denken! Met een vochtig doekje houd je de lamp ook lekker schoon en fris.

Goedkoop is duurkoop zeggen de meesten, maar niet als het om dit lampje gaat. My Sweet Night Light van Safety 1st garandeert een zachte nachtrust voor de baby. Lichtgevoelig, hij licht op zodra de kamer donker wordt en schakelt uit bij daglicht. Hij is ook handmatig te verstellen van zacht naar wit licht. Zuinig dankzij het lage verbruik, kan het tot 20.000 uur worden gebruikt, genoeg om de baby te volgen tijdens lange nachten in dromenland!

Nachtlampje voor in de babykamer of kinderkamer

Een nachtlamp inde kinderkamer heeft meerdere voordelen. Het biedt ze een  veilig gevoel, omdat sommige kinderen bang zijn in het donker. Dit zorgt ervoor dat jouw kind een fijnere nachtrust krijgt. Bovendien zorgt een nachtlampje ervoor dat je kind de weg terug kunnen vinden in hun kinderkamer. Ook voor ouders is een babylampje een goede uitvinding: zij kunnen namelijk hun kind in de gaten houden wanneer hij of zij slaapt, met een nachtlampje of bedlampje in de babykamer kan je je kind verschonen terwijl hij of zij slaapt. Er bestaan veel nachtlampjes waarbij je de kleur kunt instellen. Daarom vragen veel ouders zich af wat de beste, meest rustgevende kleur is om bij in slaap te vallen. Vroeger zei men dat wit of blauw licht perfect was om in slaap te vallen, maar dit blijkt niet waar te zijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een rood of oranje lamp het meest kalmerend werkt in de kinderkamer. De meeste lampjes voor baby en kinderkamers geven dan ook een warme licht af die je in sommige gevallen kunt veranderen naar wit licht bijvoorbeeld.

Nachtlampje voor in het stopcontact of met snoer

Doen we met snoer of zonder snoer? Een nachtlampje met een stekker in het stopcontact en bewegingssensor is handig als deze op het plafond zit of als het een andere vaste plek heeft in de slaapkamer. Je kindje hoeft de lamp dan nooit zelfstandig te bedienen. Om nare ongelukjes te voorkomen mag het snoer nooit te lang zijn. Het snoer moet ook buiten bereik van je kindje zijn. Om deze redenen kiezen veel mensen voor een nachtlamp voor in het stopcontact oftwel een stekkerlampje. Met een stopcontact lampje gebeuren tochm inder ongelukjes en ze zijn heel handig te verplaatsen door huis heen. Een stopcontact lamp zal daar ook altijd moeten blijven maar een nachtlampje op batterijen kan je kindje deze meenemen naar de wc toe bijvoorbeeld. Het één is dus eigenlijk niet beter dan het ander. Het is maar net wat jij en je kindje het liefst hebben.

Verschil bedlampje en slaaptrainer

Een slaaptrainer is een soort nachtlamp kinderwekker, die je kind laat zien wanneer het tijd is om op te staan en wanneer het nog te vroeg is om uit zijn of haar bedje uit te komen. Om een slaaptrainer nachtlampje te kunnen gebruiken, moet je peuter begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Hij moet verbanden kunnen leggen: oogjes dicht is slapen, oogjes open is wakker worden. De meeste kinderen kunnen dit vanaf ongeveer twee jaar.  Vaak bestaat de slaaptrainer uit een klokje met een leuk figuurtje of nachtlamp dat je op de gewenste tijd aan kan laten gaan in de slaapkamer. Dit doe je dan door middel van een timer. Een bedlampje helpt je kind dus slapen en navigeren in de nacht en een slaaptrainer laat zien wanneer het tijd is om op te staan en wanneer het nog te vroeg is om zijn bedje uit te komen.

Gerelateerde artikelen

Skeelers

Skeelers kopen? De beste skeelers voor kinderen van 2023 Met skeelers spelen is een activiteit die je kind van jongs af aan kunt ontdekken. Er bestaan zelfs skeelers die speciaal…

Tipi tenten

Tipi tent voor de kinderkamer kopen? De leukste tipi tenten van 2023 Een tipi tent kopen is een leuk idee voor in elke kinderkamer. Een wigwam speeltent of een speeltent …

Rugzakken

Rugzak kopen? De beste rugzakken van 2023 Een lunchbox, een drinkbeker, een muts en een sjaal. Je kind neemt van alles mee naar school. “Mááám, ik wil deze tas!” Komt…

Zitzakken

Zitzak voor in de kinderkamer kopen? De leukste zitzakken van 2023 Stoelen zijn er vast genoeg in huis! Kies daarom voor een zitzak voor je kind. Met een zitzak op…