Baby zonnebrand kopen? De beste baby zonnebrand van 2022

De gevoelige huid van je baby wil je zo goed mogelijk beschermen tegen de UVA en UVB stralingen van de zon. Ook wanneer de zon niet schijnt is het verstandig om je kindje te beschermen tegen stralingen. Waarom is insmeren en bescherming tegen de zon zo belangrijk? Hoe vaak smeer je je baby in met zonnebrandcrème? Welke factor is het meest geschikt voor jouw baby en wat is de beste baby zonnebrand volgens de consumentenbond? Steeds meer ouders op zoek naar een natuurlijk zonnebrand voor hun baby. Wij zetten de top 5 van beste baby zonnebrand op een rijtje.

Top 5 beste baby zonnebrand

Weleda zonnecrème voor de gevoelige huid is voorzien van biologische edelweiss. Dit beschermt de delicate huid van baby’s en kinderen tegen schadelijke UVA en UVB straling. De lotion hydrateert en verbetert de barrière van de huid op een optimale manier door middel van biologische zonnebloem- en kokosolie. Non-nano minerale filters kunnen een wit laagje op de huid achterlaten dat niet intrekt en niet oplost in water. Beschermt direct na het aanbrengen en is ultra water resistant.

De verzorgende en waterbestendige zonnespray van Zwitsal met SPF 50+ is ideaal voor je baby of kind. De crème is gemakkelijk uit te smeren en plakt niet. Dermatologisch getest, hypoallergeen en 0% parfum. Beschermt tegen UVA en UVB straling en voorzien van de bekende, vertrouwde Zwitsal geur.

Nivea SUN is een veelgekozen merk zonbescherming voor kinderen en baby’s. Deze zonnespray van Nivea SUN is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en biedt zelfs de allerkleinsten direct bescherming tegen de zon. Daarnaast verzorgt het de tere, gevoelige kinder- en babyhuid en is de Nivea baby zonnebrand spray extra waterbestendig.

De gevoelige en kwetsbare huid van kinderen vraagt om een hoge factor en een natuurlijke zonnebrand voor jouw baby. Deze zonnebrand spray van Lovea bevat een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide en beschermt daardoor op een veilige en natuurlijke wijze tegen UVA en UVB straling van de zon. De bio formule van Lovea is waterbestendig en vrij van synthetische parfums en bevat geen parabenen of nanodeeltjes.

Heeft jouw kindje een gevoelige huid of last van eczeem? Deze zonnebrandcrème van Naïf bevat geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. De crème laat een witte waas achter, welke ervoor zorgt dat de huid direct goed beschermt is. Eenmaal ingesmeerd is de huid twee uur beschermt met factor 50. Het parfum waar Naif gebruik van maakt is hypoallergeen en allergene-vrij. De zonnebrandcrème is vegan en milieuvriendelijk en wordt aanbevolen door ziekenhuizen, kraamzorg en moeders.

De beste hypoallergenen zonnebrand voor je baby is de La Roche-Posay anthelios kids zonnebrand gel SPF 50+. De zonnebrand gel heeft een zeer hoge bescherming tegen UVA- en UVB straling, is geschikt voor de gevoelige huid, waterproof en het anti-plakken van zand. Dit maakt de La Roche-Posay zonnebrand voor baby’s ideaal voor in het zwembad of op het strand.

Bescherming van de babyhuid tegen de zon

Het huidje van een baby is teder en een stuk dunner dan een volwassen huid. Dat maakt dat het baby huidje sneller geïrriteerd raakt door parfum en andere toegevoegde stoffen. Zonnebrand die speciaal voor baby’s en kinderen is ontwikkeld bevat vaak minder toegevoegde stoffen dan zonnebrand voor volwassen en zorgt op deze manier voor een hypoallergenen creme. Met mooi weer komen kinderen vaak in aanraking met water. Daarom is speciale baby en kinder zonnebrand vaker extra waterbestendig. Ook wordt er veelal gebruik gemaakt van de anti-zand plak technologie. Dit maakt de zonnebrand uitermate geschikt om mee te nemen op vakantie of op het strand. 

Welke zonnebrand factor (SPF) voor baby?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Deze factor geeft aan hoeveel UVB-straling de zonnebrandcrème of -olie kan absorberen of reflecteren. UVB-straling veroorzaakt een verbrande, rode huid wanneer je hier te lang aan wordt blootgesteld. De SPF zegt iets over hoe lang je kan worden blootgesteld aan de zon, zonder te verbranden. De tijd die je zonder zonnebrand in de zon kunt zitten zonder te verbranden, vermenigvuldig je met de SPF. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe sterk de zon schijnt. Voor kinderen en baby’s geldt dat een minimale factor van SPF 30 wordt geadviseerd, en op een zonnige dag zelfs SPF 50 of SPF 50+.

Gerelateerde artikelen

Kruiken

Kruik kopen? De beste baby kruiken van 2023 Wanneer je kindje net geboren is dan lukt het hem of haar nog niet goed om op temperatuur te blijven. Je baby…

Buggy

Buggy kopen? De beste buggy van 2023 Een goedkope en compacte buggy kopen is een ideale uitkomst voor als je een dagje weggaat. Je kindje heeft meer comfort doordat hij…

Luieremmers

Luieremmer kopen? De beste luieremmers van 2023 Veel luiers kan de geur rond de prullenbak naar doen ruiken. Daarom bestaan er luieremmers! Het zorgt ervoor dat vervelende geurtjes van luiers…

Speelkleed

Speelkleed kopen? De leukste baby speelkleden van 2023 Maak het je baby maar lekker comfortabel met een zachte speelmat om op te spelen. De speelkleden zijn enorm uitgebreid tegenwoordig. Vaak…