Op zoek naar een peuterbed? De leukste peuterbedden voor jongens en meisjes van 2022

Cliche, maar waar.. kinderen groeien snel. Heel snel. Dat betekent dat ook de spullen mee moeten groeien met de leeftijd van je kindje. Dit geldt niet alleen voor kleding en schoenen, maar ook voor het kinderbed. Een ledikant heeft doorgaans een afmeting van 120x60cm. Geen wonder dat je peuter daar al snel uitgroeit en dan is het tijd om na te denken over een groter bed. En wat past er dan bij jullie? Maak je direct de overstap naar een 1-persoonsbed van 90x200cm? Of vind je die overstap te groot en kies je voor een peuterbed? Een peuterbed heeft een afmeting van 150x70cm. Dit maakt het peuterbed 30cm langer dan het ledikantje. Als je weet dat een peuter gemiddeld 5 tot 8 centimeter per jaar groeit, snap je dat een peuterbed zeker 3 tot 6 jaar mee kan. Een goede investering dus!

Top 10 beste peuterbedden

Peuterbed nodig voor een prinses? Dan verdient zij haar eigen prinsessenbed! Jouw meisje is inmiddels peuter en krijgt haar eerste peuterbed in prinsessen thema. Als ze moeite had met naar bed gaan dan is dat nu verleden tijd! Welke prinses wil er niet in een peuterbed slapen die de vorm heeft van een kroon. Verdient jouw prinsesje de ultieme nachtrust? Zorg er dan in ieder geval voor dat er geen erwt onder het matras ligt. Daar slapen prinsessen niet lekker van.

Tijd voor jouw volwassen peuter om een eigen huis te zoeken? Probeer dan dit peuterbed huisje ! Versier het peuterbed met dekentjes, bed gordijnen en lichtjes en maak er een echt zelfstandig huisje van voor je peuter. Het kan ook worden gebruikt als een leeshoek of als speelhuis voor je kind. Dit vintage peuterbed huisje is gemaakt van massief grenenhout en is buitengewoon stevig en duurzaam. Door het materiaal lijkt het peuterbed op een echt huisje. De sterke lattenbodem biedt de nodige ondersteuning en is zeer comfortabel.

Dit peuterbed in de vorm van een huis is voor de moderne en stoere peuter. De moderne peuter houdt wel van een kleurtje en ziet dat graag terugkomen in zijn of haar slaapkamer. Dit peuterbed maakt de verandering van een ledikant naar een echt bed in huis erg makkelijk en uw kind kan langzaam wennen om in een groot peuterbed te slapen. Vanwege de hoogte loopt je kindje geen gevaar om uit dit vintage peuterbed te vallen. In huis bespaart dit kinderbedje veel ruimte in de kamer doordat je er ook een leuke speeltent van kunt maken. Gebruik hiervoor dekentjes of bedgordijntjes.

Krijgt jouw dochter ook geen genoeg van Elsa en Anna? Dan is dit Frozen prinsessen peuterbed met lade een goed idee. Dit peuterbed is mooi wit van kleur en heeft Elsa, Anna en Olaf afgebeeld! Zo heeft je dochter fijn gezelschap wanneer zij naar bed gaat. Tegenwoordig vind je ook steeds vaker een peuterbed met een lade. Dit is heel handig voor de groeiende prinses want die kan al haar speelgoed hier in kwijt. Opruimen is nog nooit zo leuk geweest met dit peuterbed voor prinsessen. De veiligheid wordt geborgd door het hekje op het peuterbed. 

Iemand op zoek naar een stoer peuterbed? Dan hebben wij dit stoere peuterbed met Cars thema. Is een peuterbed in de vorm van een auto niet een beetje cliché? Nee, zeker niet! Zet Cars op tv en zie hoe jouw jongen verandert van peuter naar autocoureur of monteur. De verhoogde zijkanten vormen een hekje in het peuterbed en maken het bed nog stoerder en ook nog eens veilig! Dit is dus niet zomaar een peuterbed in de vorm van een auto. Dit is een stoer Cars peuterbed in de vorm van een auto!

Dit peuterbed heeft niet alleen de vorm van een huisje maar ook nog eens een eigen veranda. Een super mooi en stevig peuterbed met een beschermend hekje. Dit peuterbed is gemaakt van hout en heeft een sterke constructie in de vorm van een huisje, hier kan van alles overheen worden gelegd. Super leuk voor je kind om zijn of haar eigen plek te creëren. De constructie met het dakje is super stevig en ziet er leuk uit. Dit peuterbed huisje met een half hekje is ook ideaal om een hut te bouwen of om een beetje in te klimmen. Wanneer je meerdere kindjes hebt, biedt een neutraal peuterbed huisje een uitkomst! Je kunt het hout namelijk gemakkelijk verven waardoor je het roze peuterbed zo weer omtovert tot een stoer peuterbed in een andere kleur voor de volgende! Geen zin om te verven? Gebruik dan doeken of verlichting om toch een roze prinsessenbed of stoer peuterbed voor jouw kleintje te creëren. Door de doeken creëren je een tent peuterbed.

Dit is nou iets wat je niet vaak ziet. Een peuterbed met matras inbegrepen. Het peuterbed is helemaal wit met grijze bollen en dus makkelijk te combineren met knuffels en accessoires. Wel zo handig dat dit peuterbed ook nog eens met het perfecte matras erbij komt. Het heeft de vorm van een prinsen en prinsessen kroon en het matras in het peuterbed is maar liefst 12 centimeter dik. Lekker zacht dus! Het matras heeft ook een afritsbare hoes. Dat is verstandig voor elk peuterbed!

Dit is een droom peuterbed met matras voor elk kind, een klein kasteel waar je na het wakker worden gelijk mee kan spelen. Dit peuterbed van hout is perfect om in te slapen en te spelen. Met de hoge voor- en achterkant heeft het peuterbed uitvalbeveiliging. Dit is uit te breiden met een extra hekje aan de open kant. Met behulp van een lap stof kan er eindeloos worden aangepast en kan het zwarte peuterbed worden opgefleurd door kinderen die graag tenten bouwen. Een zwart peuterbed is toch niet voor kinderen zou je denken? Maar het zwarte peuterbed zal de aandacht trekken en de andere elementen van uw kinderkamer benadrukken en versterken zoals decoraties, boeken, kussens en behang. We raden combinaties met zachte pastelkleuren aan omdat ze zacht zijn voor het oog.

Dit peuterbed huisje met hekje rondom is een prachtige slaapplaats voor uw kind in de nacht, en een leuke speelplek overdag. Door de moderne stijl past dit peuterbed in vrijwel elke slaapkamer. Gemaakt van hout en decoratief gelakt met een lak die beschermt tegen water, wasmiddelen en krassen. De balk aan de bovenkant van het peuterbed is mooi egaal wit en afgerond aan de onderkant, zodat je kindje het hoofd niet stoot. Dit peuterbed met een laag hekje die rondom het bed loopt is tegelijkertijd een valbeveiliging. Wanneer je kind wat ouder is kan je deze demonteren.

Peuterbed Totem is een super comfortabel peuterbed dat gemaakt is in de vorm van een schattige tipi tent. Dit peuterbed wordt geleverd met matras. Het matras in het peuterbed is gemaakt van koud schuim en ventileert daardoor goed. Je kindje gaat nu vol enthousiasme naar bed. Dankzij het unieke tentvormige ontwerp krijgt jouw kind het gevoel van kamperen elke keer dat het tijd is om naar bed te gaan. Het peuterbed is wit en heeft zacht grijze steunbalken, daarnaast slaapt je kindje lekker laag en is het bed dus veilig voor de kinderen die rollen in hun slaap.

En de leukste is… het peuterbed van Bopita! Dit peuterbed is helemaal wit en heeft twee hekjes om jouw kindje te beschermen tijdens het slapen. Het peuterbed met lade heeft één grote lade die ook wit is en onder het bed kan worden geschoven. Je kindje kan hier spullen in kwijt maar je kunt er ook een logeermatras op leggen. De lade is sterk genoeg om een peuter te ondersteunen tijdens het slapen. Op zoek naar een veilig multifunctioneel peuterbed met lade en hekje? Dan is dit jouw peuterbed!

Het maakt niet uit of je een groot of klein budget hebt, er is altijd wel wat leuks te vinden. Dit is een goedkoop peuterbed die ook nog eens stijl heeft. De vintage look maakt dat het bed bij elk interieur pas. Het peuterbed is met het hekje ook veilig voor je kindje. Het hekje is gemonteerd aan één kant waardoor het bed overdag ook te gebruiken is als bank. Dit bespaart weer ruimte in de kinderkamer. Dus ook met een goedkoop peuterbed kan je een kinderkamer opfleuren. Dit peuterbed met zijn hekje laat hier veel mogelijkheden voor open!

Wat is een peuterbed?

Rond de twee jaar is je kindje waarschijnlijk al toe aan een groter bed. De overgang van ledikant naar peuterbed is één van eerste en grootste stappen richting zelfstandigheid. Je kindje is inmiddels oud en groot genoeg om de benen op en over het ledikant te krijgen. Het is dus alleen maar veiliger om tijdig een peuterbed te halen voor je kind. Een peuterbed wordt ook wel juniorbed genoemd. Deze bedjes hebben een maat van meestal 70 x 150 centimeter, soms kan dit afwijkend zijn, dan is het 70 x 140 centimeter. Naast dat een juniorbed ruimte bespaart ten opzichte van een eenpersoonsbed, is een juniorbed makkelijker door te schuiven naar een eventueel volgende kindje. Zo kan je tweede (of derde of vierde) kindje ook nog genieten van het bedje. Ook heeft een juniorbed vaak een lagere instap dan een eenpersoonsbed wat het dus veiliger en makkelijker maakt voor je kindje om er in en uit te komen. Verzacht de grond rondom het bed en maak het extra comfortabel voor je kind.

Vanaf wanneer overstappen naar een peuterbed?

Veel ouders vragen zich af vanaf welke leeftijd een peuterbed geschikt is. Of en wanneer je kind naar een peuterbed gaat hangt voor een groot deel af van de ontwikkeling van je kind. Het grootste verschil tussen een peuterbed en een ledikant is dat je kindje zelf uit bed kan. Hij of zij zal moeten snappen dat het de bedoeling is om in bed te blijven om te gaan slapen. Tot die tijd slaapt je kindje waarschijnlijk in een ledikant welke geschikt is tot ongeveer 2,5 jaar. Het kan zijn dat je kleintje eerder toe is aan een juniorbed. De signalen om over te stappen van ledikant naar peuterbed zijn:
– onrustig slapen
– opgesloten voelen in het ledikant
– over het ledikant (willen) klimmen

Ook kan een volgende zwangerschap aanleiding geven om je peuter over te hevelen naar een groter bed. Het grote bed kan de overstap naar een andere slaapkamer aantrekkelijker maken en ondertussen wordt er plaats gemaakt voor jullie nieuwe gezinslid! Wanneer je niet kiest voor een peuterbed, ofwel een juniorbed, zul je direct de overstap maken van ledikant naar een eenpersoonsbed van 90x200cm. Een van de grote voordelen van een peuterbed is dat deze veelal zijn voorzien van hogere zijkanten en een valhekje, wat het grote bed nét wat veiliger maakt voor je peuter dan een grote mensen bed. Daarnaast zijn er hele leuke peuterbedden te koop, bijvoorbeeld een roze prinsessen peuterbed, of een peuterbed huisje waar je een eigen plekje kunt creëren voor jouw spruit. 

Afmeting peuterbed

Een peuterbed maakt de overstap van een ledikant naar een groter bed wat makkelijker omdat het een tussenmaat is. De afmeting van een peuterbed is 150×70. Hierdoor is het bed meestal te gebruiken tot de leeftijd van 7-8 jaar. Er bestaat ook zoiets als een peuter meegroei bed. Deze variant van het peuterbed kun je aan de achterkant uitschuiven waardoor je op termijn een volwaardig eenpersoonsbed kunt creëren. De hoge zijkanten zijn gemakkelijk te demonteren. 

Gerelateerde artikelen

Behang

Behang voor de kinderkamer kopen? Het leukste kinderkamer behang van 2023 In verwachting? Dan ga jij vast de babykamer inrichten of wordt het tijd voor nieuw behang voor de kinderkamer?…

Tipi tenten

Tipi tent voor de kinderkamer kopen? De leukste tipi tenten van 2023 Een tipi tent kopen is een leuk idee voor in elke kinderkamer. Een wigwam speeltent of een speeltent …

Broodtrommels

Broodtrommel kopen? De leukste broodtrommels voor kinderen van 2023 Je hebt heerlijke boterhammen gesmeerd voor de kinderen, maar wat nu? Stop je ze in een zakje of in een trommel?…

Peuterbed

Op zoek naar een peuterbed? De leukste peuterbedden voor jongens en meisjes van 2023 Cliche, maar waar.. kinderen groeien snel. Heel snel. Dat betekent dat ook de spullen mee moeten…