Op zoek naar een peuterbed? De leukste peuterbedden voor jongens en meisjes

Cliche, maar waar.. kinderen groeien snel. Heel snel. Dat betekent dat ook de spullen mee moeten groeien met de leeftijd van je kindje. Dit geldt niet alleen voor kleding en schoenen, maar ook voor het kinderbed. Een ledikant heeft doorgaans een afmeting van 120x60cm. Geen wonder dat je peuter daar al snel uitgroeit en dan is het tijd om na te denken over een groter bed. En wat past er dan bij jullie? Maak je direct de overstap naar een 1-persoonsbed van 90x200cm? Of vind je die overstap te groot en kies je voor een peuterbed? Een peuterbed heeft een afmeting van 150x70cm. Dit maakt het peuterbed 30cm langer dan het ledikantje. Als je weet dat een peuter gemiddeld 5 tot 8 centimeter per jaar groeit, snap je dat een peuterbed zeker 3 tot 6 jaar mee kan. Een goede investering dus!

Top 10 beste peuterbedden

Vanaf wanneer overstappen naar een peuterbed?

Veel ouders vragen zich af vanaf welke leeftijd een peuterbed geschikt is. Of en wanneer je kind naar een peuterbed gaat hangt voor een groot deel af van de ontwikkeling van je kind. Het grootste verschil tussen een peuterbed en een ledikant is dat je kindje zelf uit bed kan. Hij of zij zal moeten snappen dat het de bedoeling is om in bed te blijven om te gaan slapen. Tot die tijd slaapt je kindje waarschijnlijk in een ledikant welke geschikt is tot ongeveer 2,5 jaar. Het kan zijn dat je kleintje eerder toe is aan een juniorbed. De signalen om over te stappen van ledikant naar peuterbed zijn:
– onrustig slapen
– opgesloten voelen in het ledikant
– over het ledikant (willen) klimmen

Ook kan een volgende zwangerschap aanleiding geven om je peuter over te hevelen naar een groter bed. Het grote bed kan de overstap naar een andere slaapkamer aantrekkelijker maken en ondertussen wordt er plaats gemaakt voor jullie nieuwe gezinslid! Wanneer je niet kiest voor een peuterbed, ofwel een juniorbed, zul je direct de overstap maken van ledikant naar een eenpersoonsbed van 90×200. Een van de grote voordelen van een peuterbed is dat deze veelal zijn voorzien van hogere zijkanten en een valhekje, wat het grote bed nét wat veiliger maakt voor je peuter dan een grote mensen bed. 

Afmeting peuterbed

Een peuterbed maakt de overstap van een ledikant naar een groter bed wat makkelijker omdat het een tussenmaat is. De afmeting van een peuterbed is 150×70. Hierdoor is het bed meestal te gebruiken tot de leeftijd van 7-8 jaar. Er bestaat ook zoiets als een peuter meegroei bed. Deze variant van het peuterbed kun je aan de achterkant uitschuiven waardoor je op termijn een volwaardig eenpersoonsbed kunt creëren. De hoge zijkanten zijn gemakkelijk te demonteren. 

Gerelateerde artikelen

Peuterbed

Op zoek naar een peuterbed? De leukste peuterbedden voor jongens en meisjes Cliche, maar waar.. kinderen groeien snel. Heel snel. Dat betekent dat ook de spullen mee moeten groeien met…

Tipi tenten

Tipi tent kopen? De leukste tipi tenten van 2021 Tekst Navigeer naar: Top 10 leukste tipi tenten De leukste tipi tent De goedkoopste tipi tent Tipi tenten voor in de…