Zandbak kopen? De leukste zandbakken van 2022

Op zoek naar een zandbak voor de kinderen? Zandbakken zijn te vinden in allerlei figuren en maten, zoals een zandbak in de vorm van een schelp of schildpad. Deze zijn meestal van plastic en hierdoor makkelijk te dragen en mee te spelen en weer op te bergen. Een zandbak van hout is daarentegen wel de meest duurzame keuze en een zandbak met een deksel zorgt er ervoor dat het zand niet vies wordt door weersomstandigheden of door ongewenst bezoek van katten. Een zandbak als buitenspeelgoed kan elk kind wel waarderen dus bekijk snel welke zandbak wij in de top 10 van leukste zandbakken hebben staan!

Top 10 leukste zandbakken

Op plaats 10 een zandbak met deksel in de vorm van een vrolijke krab. Zo blijft het zand schoon wanneer de zandbak niet gebruikt wordt. Dit maakt dat de zandbak van plastic heel vaak gebruikt kan worden om mee te spelen. De grootte van de zandbak is erg fijn voor kinderen tot twee jaar en valt vanwege de fel oranje kleur in de smaak bij de meeste kinderen. Tip: gebruik altijd de deksel om katten en andere huisdieren uit de buurt te weren uit de zandbak!

Plezier zal je kindje zeker hebben met deze Freddy de Kikker grote zandbak met deksel. Vrolijke kikkerzandbak van Freddy de Kikker. Deze zandbak in kikkervorm wordt geleverd met deksel. Geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. Dit is ook al een zandbak met deksel om het zand voor de zandbak lekker schoon en fris te houden. De zandbak is waterdicht en ventileert goed via de bek van de kikker waar een gat in zit. Kinderen kunnen ook makkelijk op de stevige rand zitten. Gegarandeerd uren speelplezier dus!

Het leukste zonnetje in huis verdient natuurlijk een eigen zonnebloem speelgoed zandbak. Deze grote zandbak is zo ruim dat er meerdere kinderen in passen! De dubbele zandbak geeft ook dubbel zoveel speelplezier! Vul de deksel van de zandbak met zand en de bodem met water voor een zomers speelfeest. Na het spelen kan je de bakken op elkaar zetten, waardoor jouw zandbak zand schoon en droog blijft.

De Little Tikes Schildpad zandbak is een robuuste groene grote zandbak met donkergroen deksel. De rand heeft twee brede stukken, waar het kind op kan zitten. Een zandbak met bankjes dus, hoe schattig is dat! Dit word een werkelijk zand feestje! Het zand voor de zandbak word dankzij de stevige deksel na afloop lekker schoon gehouden. En het word nog beter want dat maakt dus dat de speelgoed zandbak bijvoorbeeld buiten in de tuin geplaatst kan worden

In slechts enkele minuten tijd de ideale houten zandbak bouwen? Yep. Met de slimme Witbosch bouwmethode doe je dat zelfs helemaal zonder meten, zagen, boren of schroeven! Deze zandbak van hout is nogal massief en kan daarom het beste buiten geplaatst worden. Werk je houten zandbak verder af met een kwalitatieve zandbak afdekking, montagedoppen, schroeven en elastisch koord. Kies uit een fijn maar stevig gaasnet voor ongewenst dier bezoek of een waterdicht zeil zodat het zand voor de zandbak ook droog blijft.

Deze houten zandbak MaxxGarden is gemaakt van vuren of grenen hout. Het is eigenlijk een speelhuis met een zandbak. Deze prachtige zandbak van hout beschermd uw kinderen tegen de zon of miezer buien in de zomer. Het dak heeft een erg stevige, waterdichte stof en zowel de helling als de hoogte van het dak zijn aan te passen. Na het speelplezier in de zandbak kunt u het dak verlagen zodat het zand en het speelgoed beschermd worden tegen weersinvloeden en vervuiling. Een zandbak met bankjes waar kinderen op kunnen zitten, dat zien wij graag. En dankzij de zeer grote formaat van deze zandbak passen er genoeg kindjes in. Zorg dan wel voor genoeg zandbak zand! De zandbak van hout is uitgerust met een bodem van agrotextiel, zodat het zand wordt beschermd tegen de groei van gras en onkruid.

Deze Step2 Crabbie Sandbox is een felgekleurde rode zandbak van plastic met krab figuur en een deksel. Kleintjes zullen plezier hebben in de achtertuin om samen een zandkasteel te bouwen of om een schat te begraven. De duurzame structuur en ontwerp maken dit speelgoed een favoriet voor buiten. Deze zandbak met twee voor gevormde bankjes is geschikt voor wel 136 kilo zandbak zand. Genoeg zand voor iedereen dus! De kikker heeft grappige oogjes die de kinderen zal laten rollen van het lachen.

Deze Step2 Naturally Playful zandbak met deksel is aantrekkelijk en duurzaam, combineert natuur patronen en natuurlijke kleuren zodat deze in elke tuin te passen. Er is voldoende ruimte voor meerdere kinderen om samen zand creaties te maken. Het helpt zintuiglijke vaardigheden te ontwikkelen terwijl kinderen graven en zandkastelen bouwen. Het ontwerp lijkt op echte stenen, deze speelgoed zandbak is een onmisbaar speelgoed dat in uw tuin hoort! En deze grote zandbak heeft wel vier bankjes!

Dit is geen gewone zandbak, maar een speelhuis met een zandbak! De veranda biedt een ideale bescherming tegen weer en ongenodigde bezoekers, zoals dieren. Je kunt er ook prima buitenspeelgoed bewaren voor de bescherming tegen zon of regen. Dit speelhuisje met zandbak heeft een zeer mooi, golvend design en heeft een UV50 zon bescherming. De veranda is verrijdbaar middels stevige wielen en kan over de zandbak geschoven worden. Dat dient dan als deksel van de houten zandbak.

Dit is weer eens wat anders dan een zandbak van een schelp. Een zandbak van een schelp is wel heel leuk hoor, maar deze moderne zandbak staat mooi in iedere tuin! Deze houten zandbak heeft geen stoelen maar bankjes! Lekker veel ruimte om op te spelen dus. De bankjes zijn in te klappen waardoor het een zandbak met deksel word. Dat houdt het zand lekker fris en natuurlijk ook veilig van ongewenste dieren zoals zwerfkatten!

Deze zandbak in de vorm van een schelp is gemaakt van hoogwaardige en waterbestendige kunststof. Deze tweedelige zand-waterschelp kan gebruikt worden als zandbak, maar ook als zwembadje. Jouw kind kan natuurlijk ook de ene schelp op de andere leggen om zich af te dekken voor viezigheid. Of als één kind wil zwemmen en een ander kind een zandkasteel wilt bouwen dan hebben ze met deze zandbak genoeg ruimte om dat te doen! De zandbak is niet alleen voor kindjes want de andere schelp kan ook gebruikt worden voor een huisdier bijvoorbeeld.

Als je onze leukste selectie al leuk vond dan ga je dit al helemaal geweldig vinden. De zandbak heeft ook een pretvorm en de kleintjes zullen er uren in willen spelen en wat het nog mooier maakt is de kleine prijs. Zelden zie je zo een leuke multifunctionele speelgoed voor zo een zacht prijsje. Met de handige kliksysteem is deze zandbak makkelijk te hanteren en op te bergen. Vanwege het materiaal kan deze prima buiten blijven staan.

Welk zand voor in de zandbak?

Als je zandbak zand goed bewaart dan zul je het zandbak zand nooit hoeven weg te gooien. Dit zand van Paradiso Toys is ideaal voor in de zandbak van jouw kind. Dit is geen kinetisch zand, maar is minder grof dan normaal zand voor de zandbak. Bovendien ook erg schoon en geheel vrij van gevaarlijke bestanddelen. Vergeet dus vooral niet genoeg zand voor de zandbak te kopen. Hierdoor kan jouw kind er onbezorgd mee spelen. Het witte zand is verpakt in een zak van 15 kilogram.

Hoeveel zand in zandbak?

Zand voor in de zandbak weegt ongeveer 1500 kilo per kubieke meter (1m3). Dus hoeveel kilogram zand je nodig hebt in de zandbak kun je zelf uitrekenen door uit te rekenen hoeveel kubieke meter jouw zandbak is. Bereken is de vierkante meters van je zandbak door lengte x breedte uit te rekenen. Heb je een  vierkante zandbak van 1,20m bij 1,20m, dan is deze 1,44 vierkante meter. Wanneer je zandbak 30 centimeter hoog is en je wil het zand tot 10 centimeter onder de rand, zul je de 1,44 vierkante meter moeten vermenigvuldigen met de hoogte van 20 centimeter (1,44*0,2) is 0,288 kubieke meter (m3). Dit staat gelijk aan 288 liter zand. Zand weegt 1,5 kilo per liter, dus 288 liter * 1,5 kilo = 432 kilo zand. Wanneer je dit koopt in de Paradiso Toys speelgoedzand voor zandbak 15kg heb je 432 kilo / 15 kilo is 29 zakken speelgoedzand benodigd om de zandbak te 10 centimeter onder de rand te vullen. Liever een minder volle of juist een vollere zandbak? Doe de rekensom dan opnieuw met de gewenste hoogte van het zand. Hoeveel zakken zand er in jouw zandbak gaat kun je nu zelf uitrekenen!

Gerelateerde artikelen

Broodtrommels

Broodtrommel kopen? De leukste broodtrommels voor kinderen van 2023 Je hebt heerlijke boterhammen gesmeerd voor de kinderen, maar wat nu? Stop je ze in een zakje of in een trommel?…

Regenlaarzen

Regenlaarzen kopen? De leukste regenlaarzen van 2023 Regenlaarsjes zijn altijd handig om te hebben voor je kind. Kinderen vinden namelijk niets leuker dan lekker stampen in de plassen en de…

Rugzakken

Rugzak kopen? De beste rugzakken van 2023 Een lunchbox, een drinkbeker, een muts en een sjaal. Je kind neemt van alles mee naar school. “Mááám, ik wil deze tas!” Komt…

Tipi tenten

Tipi tent voor de kinderkamer kopen? De leukste tipi tenten van 2023 Een tipi tent kopen is een leuk idee voor in elke kinderkamer. Een wigwam speeltent of een speeltent …