Matrasbeschermer of ledikant molton kopen? Top 3 beste matrasbeschermers van 2022

Wanneer je het beste matras hebt gevonden voor jouw kindje, wil je natuurlijk dat dit matras lang mee gaat. Om de levensduur van je ledikantmatras te verlengen kun je een molton of een matrasbeschermer gebruiken. Het voornaamste verschil is dat de molton hoeslaken ledikant over het matras wordt geplaatst zoals een hoeslaken, en de ledikant matrasbeschermer op het matras wordt geplaatst en veelal met vier elastieken in de hoeken wordt verbonden aan het ledikantmatras. Een molton hoeslaken heeft behalve een levensduurverlengende werking voor je matras ook een andere functie wat de nachtrust ten goede komt. Zo voelt het wollig en zacht aan, maar bovenal neemt het molton hoeslaken het vocht op dat je kindje ‘s nachts tijdens het slapen verliest. We staan er niet altijd bij stil, maar tijdens het slapen verliezen we veel vocht, wat deels in het hoeslaken trekt wanneer je geen matrasbescherming hebt. Ook kan dit vocht in het matras zelf trekken waardoor schimmel- en vochtplekken kunnen ontstaan. Een molton hoeslaken ledikant of matrasbeschermer ledikant houdt zodoende het ledikantmatras langer mooi, schoon en fris. Voor een standaard ledikantmatras heb je een molton 60x120cm of matrasbeschermer 60x120cm nodig. 

Top 3 beste matrasbeschermers of moltons

De matrasbeschermer voor ledikant heeft een afmeting van 60×120 en is gemaakt van badstof. De buitenkant is gemaakt van katoen en maakt deze Duvatex matrasbeschermer tot een anti-allergische, waterproof matrasbeschermer voor het ledikantmatras. 

De Homéé® pure’protection is gemaakt van superieure kwaliteit en zorgt ervoor dat het ledikantmatrasje langer mee gaat. De molton hoeslaken is gemaakt van 100% katoen badstof en gegarandeerd vochtregulerend, waterdicht en urinebestendig. De onderkant heeft een speciale polyurethaan PU coating zodat vocht niet door kan dringen tot het matrasje. Verder is de molton ledikant zacht en voelt comfortabel aan. Het ledikant molton is ondoordringbaar voor huisstofmijt, dus perfect voor baby’s met een allergie. Voor een betere pasvorm is de Homéé® pure’protection molton ledikant voorzien van rondom elastiek en geschikt voor ledikantmatrasjes tot 15cm.

De waterdichte Princessmatrassen beschermer Plateaumodel is gemaakt van 100% katoen en voorzien van brede elastieken op de hoeken zodat deze mooi strak op het ledikantmatras blijft liggen. Doordat deze matrasbeschermer je matras beschermt tegen vocht en vuil gaat het ledikantmatras veel langer mee. De matrasbeschermer van Princessmatrassen is voorzien van een ademende PU coating en wasbaar tot 90 graden. 

De beste matrasbeschermer
of molton

Behalve complete 2-in-1 packs, kun je ook een losse AeroSleep® SafeSleep 3D matrasbeschermer kopen voor je ledikant. De AeroSleep® matrasbeschermer heeft een afmeting van 60x120cm en beschikt over de Aerosleep® technologie voor een vrije ademhaling van je kindje in iedere positie. Verder zorgt de AeroSleep® matrasbeschermer voor een veilige warmteregulatie en vochtabsorptie. Door de AeroSleep® matrasbeschermer over je ledikantmatras heen te leggen verleng je de levensduur van je matras en zorg je voor een veilige slaapplek voor je kindje. 

De goedkoopste
matrasbeschermer of molton

Deze molton van STEFF is gemaakt van witte badstof en is de goedkoopste molton ledikant. De molton heeft een waterbestendige PU-laag aan de binnenzijde waardoor het matras droog blijft. De hoekhoogte is 18cm en door vier hoeken met elastiek blijft de matrasbeschermer steeds op zijn plaats. Afneembaar en wasbaar tot 95 graden voor extra hygiëne. Het OEKO-TEX systeem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van je baby. 

Gerelateerde artikelen

Nachtlampjes

Nachtlampje kopen? De beste nachtlampjes van 2023 Een nachtlampje is een handig hulpje in het donker, om beter te slapen of om je weg door het huis te vinden. In…

Speenkoorden

Speenkoord kopen? De leukste speenkoorden van 2023 Oh nee! Waar is de speen gebleven? Een vraag waar veel jonge ouders mee geplaagd worden wanneer de baby wat ouder wordt en…

Matrasbeschermer of molton

Matrasbeschermer of ledikant molton kopen? Top 3 beste matrasbeschermers van 2023 Wanneer je het beste matras hebt gevonden voor jouw kindje, wil je natuurlijk dat dit matras lang mee gaat.…

Buggy

Buggy kopen? De beste buggy van 2023 Een goedkope en compacte buggy kopen is een ideale uitkomst voor als je een dagje weggaat. Je kindje heeft meer comfort doordat hij…